S-a intamplat in 27 februarie 1932: S-a nascut actrita americana de film de origine engleza Elizabeth Taylor (d. 23 martie 2011, Los Angeles, SUA). Elizabeth Rosemond Taylor s-a nascut in Hampstead, un cartier bogat din Londra, primind automat cetatenia britanica, desi ambii ei parinti erau americani originari din Kansas City. La varsta de trei []The post S-a intamplat in 27 februarie 1932 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 27 februarie 1932 was first posted on februarie 27, 2021 at 12:12 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 27 februarie 1932: S-a nascut actrita americana de film de origine engleza Elizabeth Taylor (d. 23 martie 2011, Los Angeles, SUA). Elizabeth Rosemond Taylor s-a nascut in Hampstead, un cartier bogat din Londra, primind automat cetatenia britanica, desi ambii ei parinti erau americani originari din Kansas City. La varsta de trei ani a luat primele lectii de dans clasic. In1939, a izbucnit al doilea razboi mondial, iar parintii ei se intorc in Statele Unite, stabilindu-se la Los Angeles, orasul unde locuia familia mamei sale, Sara. Acolo, Elizabeth Taylor adescoperit magia cinematografului, iar mama ei ii arata studiourile din Hollywood.

Sara Taylor a jucat un rol determinant pentru debutul carierei sale. Supraveghind educatia pe care o primea Elizabeth, ea a avutideea ca fiica ei sa ia lectii de canto, dans si echitatie.

Impreuna cu ceilalti membri ai familiei, Sara Taylor a frecventat toate locurile din Hollywood unde se afisau personalitatile din cinematografia americana. Astfel, a reusit sa atraga atentia unuiproducator de la Universal Pictures, J. Cheever Cowdin, care i-a oferit lui Elizabeth un contract pe sase luni. Mama ei, foarte hotarata, a reluat asaltul asupra caselor de productie si a obtinut un casting pentru un rol dintr-un film produs de studiourile Metro-Goldwyn-Mayer. Gratie sfaturilorprimite de la mama ei si mai ales accentului ei britanic impecabil, Elizabeth Taylor a obtinut rolul Priscilla din filmul Lassie Come Home din anul 1943.

Filmul, care a avut succes, i-a permis sa faca cunostinta cu Roddy McDowall, unul dintre copiii-staruri de la MGM,cu care a ramas prietena toata viata. Parintii ei au semnat apoi uncontract de un an cu studiourile Metro-Goldwyn-Mayer.

Dupa doua aparitii neremarcate de critici, in Jane Eyre (1944) si The White Cliffs of Dover (1944), in care a jucat totusialaturi de staruri de prim rang, precum Orson Welles, Joan Fontainesi Irene Dunne, Elizabeth Taylor a obtinut primul ei mare rol infilmul National Velvet , in care a jucat alaturi de Mickey Rooney,cel mai renumit copil-vedeta de la Hollywood din acea vreme. In acest film, Liz Taylor a interpretat rolul unei fete care antreneaza un cal pentru a castiga o celebra competitie hipica.

Pe perioada filmarilor, a cazut de pe cal de mai multe ori, iar din acest motiv a suferit de dureri de spate intreaga viata. Filmul a avut succes, avand incasari de 4 milioane de dolari, iar Liz Taylor a semnat un contract pe termen lung cu MGM. In paralel, si-acontinuat studiile alaturi de alti copii-vedeta de la Hollywood, la Little Red School, pe care a absolvit-o in anul 1950.

De atunci, rolurile nu au incetat sa vina. S-a reintalnit cu mascota studiourilor MGM, catelusa Lassie, in Courage of Lassie (1946), in care a jucat rolul principal si a devenit una dintre Cele patru fiice ale doctorului March , in care a dovedit multumor in rolul tinerei Amy. Au urmat colaborari cu adevarati monstri sacri de la Hollywood, precum Mary Astor, Wallace Beery si GreerGarson, a lucrat alaturi de Jack Conway si Richard Thorpe, cel mai adesea in comedii de familie.

Cu toate acestea, actrita adolescent se maturiza intr-un ritm accelerat si a trecut foarte repede la roluri de femei mature. Comedia Father of the Bride (1950) de Vincente Minnelli si continuarea ei, A Place in the Sun (1951) si Giant (1956) ambele regizate de George Stevens in care a jucat alaturi de Montgomery Cliff, James Dean si Rock Hudson, i-au deschis, incepand din anul 1956,...