In ziua aceasta, 10 martie 2021, se implinesc 14 ani de la trecerea la Domnul a vrednicului luptator crestin ortodox ostas, Costica Iacobuta. Redam o parte din vorbirea fr. Costica Iacobuta de la adunarea din a treia seara de priveghere a fr.

Popa Petru, dar care asa de mult se potriveste si pentru fratele Costica, cel []In ziua aceasta, 10 martie 2021, se implinesc 14 ani de la trecerea la Domnul a vrednicului luptator crestin ortodox ostas, Costica Iacobuta.

Redam o parte din vorbirea fr. Costica Iacobuta de la adunarea din a treia seara de priveghere a fr.

Popa Petru, dar care asa de mult se potriveste si pentru fratele Costica, cel pe care il comemoram in aceasta zi:*in clipa si-n imprejurarea aceasta, durerea e asa de mare, pentru ca acum, in lupta aceasta cand atatea duhuri se lupta cu Lucrarea, am pierdut pe unul dintre cei mai destoinici aparatori. Acum cand nu mai este in viata in mijlocul nostru, putem sa-i aratam calitatile de neinlocuit. Asa cum un alt Parinte Iosif nu s-a mai ridicat, un alt frate Marini nu s-a mai ridicat, un alt frate Petru nu vedem deocamdata. Domnul poate sa scoata. Sa ne rugam si noi impreuna cu parintii nostri, asa cum zicea Parintele Trifa, care ne-a lasat scris: Daca va fi ingaduit sa fac o ultima rugaciune in clipa plecarii mele de pe pamant, ultima mea rugaciune va fi aceasta: Trimite, Doamne, Lucrarii Tale oameni plini de Duhul Sfant . Mame destoinice si pline de Duhul Sfant, care sa poata creste copii si tineret destoinic si plin de Duhul Sfant.

Unul dintre acestia a fost fratele Petru, care, din prima parte a vietii sale, am putea spune ca a venit din lumea duhurilor trimis in lumea aceasta parca cu o misiune, cu o chemare si cu un dar special. Ce pierdere mare si ce gol va ramane de aici incolo Ce va simti familiaCe fericiti sunt copiii care au avut parte ca, din lumea duhurilor, sa fie trimisi intr-o astfel de...