In aceasta luna, in ziua a douazeci si sasea, praznuirea Soborului arhanghelului Gavriil, ca unul care a slujit tainei dumnezeiesti celei negraite si mai presus de fire a Intruparii Domnului. Tot in aceasta zi, pomenirea sfintilor 26 de mucenici, care au patimit in Gotia, din care doi au fost preoti: Vatus si Virca; cu acesta []In aceasta luna, in ziua a douazeci si sasea, praznuirea Soborului arhanghelului Gavriil, ca unul care a slujit tainei dumnezeiesti celei negraite si mai presus de fire a Intruparii Domnului.

Tot in aceasta zi, pomenirea sfintilor 26 de mucenici, care au patimit in Gotia, din care doi au fost preoti: Vatus si Virca; cu acesta din urma au patimit si doi fii si trei fiice ale lui; apoi unul, Aprilla, a fost monah; unsprezece au fost mireni: Avip, Agna, Riax, Igatrax, Iscoos, Sila, Sighita, Suiril, Seimvla, Terma, Filga; si sapte femei: Ana, Alla, Varis, Moico, Mamica, Birgo si Animais.

Tot in aceasta zi, pomenirea sfintilor mucenici Codrat, Teodosie, Emanuil si alti patruzeci, din partile Rasaritului.

Tot in aceasta zi, pomenirea preacuviosului parintelui nostru tefan Marturisitorul, igumenul de la Manastirea Triglia, in Bitinia.

Cu ale lor sfinte rugaciuni, Doamne, miluieste-ne si ne mantuieste pe noi. Amin.