Si in format audio, cartea Cuvinte despre viata duhovniceasca Sf. Porfirie Kavsokalyvitul. Sf. Porfirie Kavsokalyvitul sa va daruiasca o farama din intelepciunea si bunatatea Sa si sa va ocroteasca mereu!!!! Cred ca pe Cuviosul Porfirie Kafsokalivitul se cuvine sa il intelegem dupa criterii teologice, anume ca unul care s-a facut partas lucrarii curatitoare, luminatoare []Si in format audio, cartea Cuvinte despre viata duhovniceasca Sf. Porfirie Kavsokalyvitul.

Sf. Porfirie Kavsokalyvitul sa va daruiasca o farama din intelepciunea si bunatatea Sa si sa va ocroteasca mereu!!!!Cred ca pe Cuviosul Porfirie Kafsokalivitul se cuvine sa il intelegem dupa criterii teologice, anume ca unul care s-a facut partas lucrarii curatitoare, luminatoare si indumnezeitoare a lui Dumnezeu, in acord cu intreaga Traditie a Bisericii, care este premisa fundamentala a indumnezeirii omului. Oricine vrea sa il inteleaga pe Cuviosul Porfirie prin sentimentalisme si din perspectiva unei iubiri fara discernamant fata de toti, in afara premiselor ascetice ale adevaratei iubiri, greseste. Astfel, si in cazul Cuviosului Porfirie putem sa identificam premisele reale ale sfinteniei, care constituie esenta Teologiei Ortodoxe si a Traditiei Ortodoxe.

Cuviosul Porfirie Kavsokalivitul este o intreaga teologie a faptelor , a experientelor. In aceasta perspectiva am citit invataturile lui, am inteles persoana lui si apoi am propus Patriarhiei Ecumenice asezarea lui in randul sfintilor.

Sa avem binecuvantarea si mijlocirile lui!(Articol semnat de Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos si Sfantul Vlasie, publicat de Pemptousia)