Cu sase zile inainte de Pasti, Iisus a venit in Betania, unde era Lazar care fusese mort si pe care-l inviase din morti. Domnul nostru Iisus Hristos ne-a dat o pilda in toate privintele. In oricare dintre virtuti am dori noi sa inaintam, El ne va sta inainte nu numai cu invatatura si cu indemnarea []Cu sase zile inainte de Pasti, Iisus a venit in Betania, unde era Lazar care fusese mort si pe care-l inviase din morti.

Domnul nostru Iisus Hristos ne-a dat o pilda in toate privintele.

In oricare dintre virtuti am dori noi sa inaintam, El ne va sta inainte nu numai cu invatatura si cu indemnarea Sa, ci mai ales cu pilda celei mai desavarsite impliniri a acestei virtuti, caci El nu numai ca ne-a spus urechilor si mintii, ci ne-a si aratat ochilor si inimii.

Cu insasi viata Sa, Domnul Iisus ne-a dat o pilda stralucita cat a umblat si a trait printre oameni nu numai de iubirea Sa fata de toti oamenii care s-a aratat in faptele celei mai neobosite bunatati,sau in rabdarea celei mai intelegatoare blandeti,sau in mila celei mai desavarsite iertari pe care le-a putut adaposti vreodata lumea ci mai ales de frumusetea si duiosia celei mai dulci prietenii pe care a cunoscut-o vreodata dragostea de frati pe pamant.

Iata-L pe Domnul venind din nou in Betania, cu sase zile inainte de Pasti.

Pentru El, Care stia ce Ii vor aduce de data aceasta Pastile care se apropiau, revederea locurilor si a fiintelor iubite era nu numai un prilej de mangaiere si de intarire, ci si o trebuinta adanc sufleteasca.

Cand stii ca in curand te vei desparti, plecand pe totdeauna de unde ai fost prea mult iubit, mila fata de tot ce lasi te-ar tine tot timpul ramas, pana la plecare, tot acolo.

Prietenia celor dragi te-ar intoarce necurmat tot langa ei,caci in marile dureri, ca si in marile bucurii, simti totdeauna nevoia sa fii impreuna cu cei pe care i-ai iubit mai mult.

Apropierea celor iubiti iti este tot atat de necesara inaintea unei suferinte ca o judecata sanatoasa,si ca o simtire cumpatata,si ca o hotarare neclintita.

Cu un om ca Lazar, care trecuse prin cea mai grea incercare, adica prin moarte, ai totdeauna nevoie sa stai de vorba. Fiindca totdeauna el are o mai larga intelegere asupra tuturor lucrurilor vietii si durerii.

Dar cand tu insuti te pregatesti pentru incercarea prin care el a trecut, chiar si numai prezenta lui iti este de o mare...