S-a intamplat in 22 aprilie 1500: Navigatorul portughez Pedro lvares Cabral a descoperit Brazilia. Flota aflata sub comanda lui Cabral, care avea 32 33 de ani a plecat din Lisabona la 9 martie 1500 la orele pranzului. Cu o zi inainte, ei fusesera centrul unei ceremonii de drum-bun compusa dintr-o liturghie si o sarbatoare cu participarea []The post S-a intamplat in 22 aprilie 1500 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 22 aprilie 1500 was first posted on aprilie 22, 2021 at 3:19 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 22 aprilie 1500: Navigatorul portughez Pedro lvares Cabral a descoperit Brazilia. Flota aflata sub comanda lui Cabral, care avea 32 33 de ani a plecat din Lisabona la 9 martie 1500 la orele pranzului. Cu o zi inainte, ei fusesera centrul unei ceremonii de drum-bun compusa dintr-o liturghie si o sarbatoare cu participarea regelui, curtii si a unei multimi mari. In dimineata de 14 martie, flotila a trecut de Gran Canaria, cea mai mare insula din arhipelagul Canarelor. A continuat drumul spre Capul Verde, o colonie portugheza aflata pe coasta Africii de Vest, unde a ajuns la 22 martie. Flota a trecut Ecuatorul la 9 aprilie si s-a indepartat la distanta cat mai mare spre vest de continentul african in asa-numita tehnica volta do mar (turul marii ). La 21 aprilie au fost vazute alge, ceea ce i-a facut pe marinari sa creada ca se apropie de coasta.

A doua zi dupa-amiaza, miercuri 22 aprilie 1500, banuiala li s-a confirmat atunci cand au ancorat langa ceea ce Cabral a botezat Monte Pascoal (Muntele Pastelui , intrucat era saptamana Pastelui). Acest punct se afla pe coasta nord-estica a Braziliei de astazi. Portughezii au observat localnici pe mal, si toti capitanii vaselor s-au adunat pe nava-amiral a lui Cabral la 23 aprilie. Cabral i-a ordonat lui Nicolau Coelho, un capitan cu experienta participant la calatoria lui Vasco da Gama in India, sa mearga la tarm si sa ia legatura cu ei. El a pus piciorul pe uscat si a facut schimb de daruri cu indigenii. Dupa intoarcerea lui Coelho, Cabral a dus flota la nord, dupa care a calatorit circa 65 km de-a lungul coastei, ancorand la 24 aprilie in ceea ce comandantul a botezat Porto Seguro (Portul Sigur)....