Ziua Invierii este, inainte de toate, un praznic de bucurie. Stramosescul salut Hristos a inviat! rasuna ca un cantec de bucurie. El ne aduce vestea cea scumpa ca puterea mortii a fost infranta. Invierea Mantuitorului ne-a trecut din moarte la viata si de pe pamant la cer. Praznicul Invierii este apoi un praznic de biruinta. []Ziua Invierii este, inainte de toate, un praznic de bucurie. Stramosescul salut Hristos a inviat! rasuna ca un cantec de bucurie. El ne aduce vestea cea scumpa ca puterea mortii a fost infranta. Invierea Mantuitorului ne-a trecut din moarte la viata si de pe pamant la cer.

Praznicul Invierii este apoi un praznic de biruinta.

Invierea Domnului este biruinta deplina si desavarsita asupra intunericului, asupra pacatului, asupra vrajmasului diavol. Praznicul Invierii cuprinde in sine toate biruintele pe care scumpul nostru Mantuitor le-a adus si ni le-a lasat in lume.

Dar vom spune si aici cu apas: bucuria si biruinta Invierii au de-a face cu noi numai in masura in care stam si noi fata de ele. Ce mult graitoare este si in privinta aceasta cantarea bisericeasca: Ieri cu...