Istoria pastreaza o mult-graitoare intamplare: Pe la anul 1754, se facu in Franta o mare procesiune cu moastele facatoare de minuni ale unui sfant. Multime mare de popor se stranse cu acest prilej. Venise si o multime de bolnavi si cersetori. Doi ologi cerseau la un capat de drum. -Sa aveti credinta tare! le []Istoria pastreaza o mult-graitoare intamplare:Pe la anul 1754, se facu in Franta o mare procesiune cu moastele facatoare de minuni ale unui sfant.

Multime mare de popor se stranse cu acest prilej.

Venise si o multime de bolnavi si cersetori.

Doi ologi cerseau la un capat de drum.-Sa aveti credinta tare! le zisera trecatorii. In curand vor trece pe aici moastele Sfantului si, de veti avea credinta,va veti tamadui.-Frate! se intelesera atunci ologii. De noi nu va fi bine cu moastele alea S-ar putea intampla sa ne tamaduim; si atunci cine ne va mai da noua bani?! Va trebui sa ne apucam iarasi de lucru! Hai sa o stergem de aici! i cei doi ologi o stersera repede din calea moastelor, nu cumva sa-i ajunga tamaduirea.

Exact asa se intampla si cu oamenii de azi.

Nu le trebuie oamenilor o sanatate care sa-i desparta de patimile si naravurile lor cele rele.

Intr-un sat s-au luat oamenii cu huiduieli si cu batai dupa doi ostasi din Oastea Domnului care mersesera sa le vesteasca Oastea.

Auziti, oameni buni, ce graiesc nebunii astia! Cica trebuie sa ne lasam de bauturi, de fumat, de petreceri si alte datini in care au trait mosii si stramosii nostri! Atat de mult s-au dedat oamenii cu belsugul pacatelor, ca nu le trebuie sanatate sufleteasca.

Pr. Iosif Trifa 600 de istorioare religioase.