Ioan Opris, fragment din vorbirea de la nunta de la Valani 4 iulie 1976 Fratilor dragi si surorilor scumpe! Gura Domnului ne graieste prin gura proorocului Solomon la 8, 17: Eu iubesc pe cei ce Ma iubesc si pe cei ce Ma cauta cu tot dinadinsul. Ma las sa fiu gasit de ei . Pe cine []Ioan Opris, fragment din vorbirea de la nunta de la Valani 4 iulie 1976 Fratilor dragi si surorilor scumpe! Gura Domnului ne graieste prin gura proorocului Solomon la 8, 17: Eu iubesc pe cei ce Ma iubesc si pe cei ce Ma cauta cu tot dinadinsul. Ma las sa fiu gasit de ei .

Pe cine iubeste Domnul Iisus? Pe cei ce-L iubesc pe El si Se lasa gasit de cei ce-L cauta cu tot dinadinsul.

In Matei 11, 28 zice: Veniti la Mine voi, toti cei osteniti si impovarati, si Eu va voi da odihna. Luati jugul Meu, ca este bun, si sarcina Mea, ca este usoara. i invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima. i veti avea odihna pentru sufletele voastre .

E un cuvant din doua sau trei versete, care se aude foarte mult prin adunarile noastre. Dar aceste versete trebuie bine ascultate, bine judecate, bine patrunse, bine pronuntate, bine rumegate Ele trebuie neaparat intelese. Dupa ce-l cheama pe fiecare la Sine, dupa aceea le spune imediat tuturor: Luati jugul Meu, ca este bun, si sarcina Mea, ca este usoara! i tu, frate si sora care esti bolnava sau care ai un bolnav in casa, mereu te plangi, mereu te tanguiesti si spui asa: Crucea mea e grea, crucea mea e foarte grea, crucea mea e mai grea decat toate crucile Totusi Domnul Iisus nu asa a spus, ci a spus: Jugul Meu este bun si sarcina Mea este usoara .

Deci daca sarcina ta o duci alaturi de Domnul Iisus, ea este buna si usoara de dus, si binecuvantata. Dar pentru ca tu-ti duci crucea ta singur, de aceea gemi si te vaicaresti. Cum faceam azi undeva o asemanare: () Presupunem ca merg pe un drum cu un om care are vreo 80, 90 sau chiar 100 de kilograme. Mult mai tanar ca mine, ca eu sunt batran. El merge liber, iar eu ma duc cu o pereche de desagi pe umar i merg tot taraind si maraind, si oftand, si cartind impotriva greutatii pe care o duc. i el imi spune: Pune aici, pe umarul meu, ca e puternic si tanar. Pune desaga pe umarul meu. Lasa, ca o duc euDar ma duc mai departe tot taraind si oftand, si cartind ca e greu, ca e foarte greu, ca e drumul rau El imi spune iarasi: Pune, omule, povara pe umarul meu, ca e tare destul si poate sa o duca Dar eu tot nu vreauAtunci cine-i de vina, daca eu cad sub povara? Caci Domnul Iisus a spus prin gura lui Petru: Aruncati asupra Lui poverile si greutatile voastre si El Insusi ingrijeste de voi . Fratilor, sa-I aruncam necazurile si grijile noastre, si suferintele noastre, si crucea noastra, caci El vrea sa ni le duca.

Dar daca noi nu vrem sa I le dam? Daca e cineva care ii fericeste pe Sfintii Apostoli Pavel si Petru ca sunt in ceruri ca si ceilalti apostoli si ucenici ai Domnului apoi sa stim noi ca ei nu sunt in cer pentru ca au fost apostoli, nu pentru ca au suferit amandoi moarte de martir (ca abia sunt cateva zile de cand am sarbatorit ziua mortii lor,...