S-a intamplat in 16 mai 1905: S-a nascut in statul Nebraska Henry Fonda (numele lui complet fiind Henry Jaynes Fonda), actor si producator american. Este tatal nu mai putin celebrei actrite Jane Fonda. Henry Fonda, actor de teatru, film si televiziune, s-a nascut la 16 mai 1905, intr-un modest orasel din Nebraska. Inzestrat cu inteligenta []The post S-a intamplat in 16 mai 1905 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 16 mai 1905 was first posted on mai 16, 2021 at 3:12 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 16 mai 1905: S-a nascut in statul Nebraska Henry Fonda (numele lui complet fiind Henry Jaynes Fonda), actor si producator american. Este tatal nu mai putin celebrei actrite Jane Fonda.

Henry Fonda, actor de teatru, film si televiziune, s-a nascut la 16 mai 1905, intr-un modest orasel din Nebraska. Inzestrat cu inteligenta si putere de munca, fire de poet si visator, asa s-a aratat Henry Fonda inca din copilarie si, apoi, in timpul afirmarii. Ca adolescent, citea mult si era pasionat de fotografie, ceea ce l-a determinat sa opteze pentru gazetarie si sa se inscrie la Universitatea din Minnesota. La scurt timp, Dorothy Brando (mama actorului Marlon Brando si vecina cu Fonda) care facea parte din trupa de actori a oraselului, i-a oferit un rol in piesa You and I/Tu si eu . Jocul l-a prins, astfel ca in 1928, se afla deja intr-o companie studenteasca de teatru, University Players .

Henry Fonda a fost remarcat si invitat sa joace la New York, pe cea mai prestigioasa scena a vremii, Guild Theatre , data de 25 noiembrie 1929 insemnand pentru acesta inceputul unei profunde pasiuni pentru teatru, caruia i s-a dedicat pana in 1934. Odata cu rolul interpretat, cu mare succes, pe scena Broadway-ului in piesa The Farmer Takes a Wife a fost propulsat spre Hollywood unde a jucat in filme precum The Trail of the Lonesome Pine sau The Moon sOur Home .

Timpul l-a transformat pe Henry Fonda si in actor de film. De-a lungul a...