7. Teme-te, omule, de Dumnezeu si de mainile Lui! (Evr 10, 31). Teme-te de rasturnarea planurilor tale si a scaunului tau si nu te ingamfa impotriva voii lui Dumnezeu, nici nu sfatui impotriva celor nevinovati, ca sa nu se abata si asupra ta prapadul pe neasteptate, cum s-a abatut asupra multora dinaintea ta! 8. []7. Teme-te, omule, de Dumnezeu si de mainile Lui! (Evr 10, 31).

Teme-te de rasturnarea planurilor tale si a scaunului tausi nu te ingamfa impotriva voii lui Dumnezeu,nici nu sfatui impotriva celor nevinovati, ca sa nu se abata si asupra ta prapadul pe neasteptate,cum s-a abatut asupra multora dinaintea ta!8. Nu lucra, omule, impotriva Cuvantului lui Dum-nezeu si a Numelui Sau Sfant! i nu-i prigoni pe credinciosii Lui!Nu uita istoria semenilor tai si nu uita ce au patit altii, care au mai fost inainte de tine si mai mari ca tine!9. Teme-te, omule, si nu face nedreptate si nici asu-prire, nici desfranare si nici tiranie, nici crime si nici nelegiuiri,caci va veni, mai grabnic de cum iti inchipui, piei rea ta si rasturnarea sfatului tau.

Puternicul Dumnezeu, Care vede tot ce faci tu a-cum, este gata sa- i repeada sageata Lui si asupra pute-rii tale.

Numele Lui este Biruitorul. Teme-te!10. Teme-te, omule, de Acela Care te poate rasturna intr-o clipeala din ochi, oricat de tare ai fi tu (Lc 12, 5)!Teme-te de Dumnezeul Care in fiecare zi rastoarna multe si-i ridica pe multi si pe multi!11. Teme-te, omule, de Dumnezeul Care priveste pretutindeni. Permanent. i pe fiecare. In acelasi timp.

Priveste intentiile, faptele si caile fiecarui om.

Priveste drept, atent si autoritar.

Priveste prin intuneric, prin ziduri, prin paravane, prin neprevazutPriveste aparator, amenintator, manios si rasplatitor.

O, da, Ochiul Domnului priveste totul! Teme-te de El!12. Teme-te de Ochiul lui Dumnezeu, talharule, care pandesti viata sau casa, sau numele, sau libertatea, sau dreptul de orice fel al de-aproapelui tau!Teme-te, desfranatule, care cauti ascunzisuri si mij-loace, intuneric si minciuni,spre atingerea scopurilor tale rusinoase!13. Teme-te de mania lui Dumnezeu, hotule, care cauti sa te strecori printre ascunzatori de legi sau de fa-ra-de-legi,printre forme de lucruri sau formalitati de hartie,ca sa nu fii prins facand nelegiuireaCaci mania Dumnezeului Care te vede te va ajunge sigur si poate imediat.14. Teme-te de judecata lui Dumnezeu, fatarnicule, care te impodobesti cu masti evlavioase ca sa-ti ascunzi trufia si ambitia, si lacomia, si neascultarea ta!In ochii oamenilor, poate ai reusit un timp sa faci aceasta, dar de...