S-a intamplat in 21 mai 1994: A murit actorul tefan Tapalaga. Stefan Tapalaga s-a nascut la 4 aprilie 1933, in Dorohoi. Dupa scoala primara si liceul, a urmat cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I.

L. Caragiale din Bucuresti. Absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica (anul 1961), la clasa profesorului Fintesteanu Sanda []The post S-a intamplat in 21 mai 1994 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 21 mai 1994 was first posted on mai 21, 2021 at 7:52 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 21 mai 1994: A murit actorul tefan Tapalaga. Stefan Tapalaga s-a nascut la 4 aprilie 1933, in Dorohoi. Dupa scoala primara si liceul, a urmat cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I.

L. Caragiale din Bucuresti. Absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica (anul 1961), la clasa profesorului Fintesteanu Sanda Manu, Dem Radulescu si Alex Lungu. In perioada urmatoare este elev la Paris pentru a studia pantomima cu Jacque Lecqoc. Este coleg de clasa cu Traian Stanescu, Candid Stoica, Ioana Manolescu, Violeta Andrei, Dorina Lazar, Ioana Magura Bernard, Ion Arcudeanu, regretatii Jorj Voicu si Marian Hudac, Nicolae Scarlat, Alexandru Lazar, Melania Ursu, Mitica Popescu pana in anul 3 (cand a fost arestat), Constantin Draganescu. A jucat pe scena Teatrului din Pitesti si a Teatrului de Comedie din Capitala. De la primele aparitii scenice s-a afirmat ca o prezenta interpretativa dotata cu reale calitati comice si dramatice. De-a lungul anilor, a dat viata unui numar impresionant de personaje, in sute de spectacole, dintre care mentionam: Zapacitul de Moli re, Rinocerii de Eugen Ionescu, Fizicienii de D rrenmatt, Livada cu visini de Cehov, Casa inimilor sfaramate de G.

B. Shaw, Troilus si Cressida de...