Calatorim alaturi de frati si de surori, dar ce straini ne suntem prea multi adeseori! Luam aceeasi masa, dormim pe acelasi pat, si totusi mii de mile de unii ne despart! Nu i nicaieri lumina decat in ochii cui s-a-ndragostit de Soare si sta n lumina Lui; c un astfel de luceafar esti []Calatorim alaturi de frati si de surori,dar ce straini ne suntem prea multi adeseori!Luam aceeasi masa, dormim pe acelasi pat,si totusi mii de mile de unii ne despart!Nu i nicaieri lumina decat in ochii cuis-a-ndragostit de Soare si sta n lumina Lui;c un astfel de luceafar esti infratit mereu,prin ochii lui, de oriunde, privesti spre Dumnezeu.

Mereu vin alte inimi, dar spun de acelasi Dor,mereu vezi alte fete, cu acelasi sfant fior,la cei nascuti din Duhul, te ai duce iar si iar, lasi fratii cei de sangesi mergi la cei de harStam ani si ani alaturi de frati si fii, si soti,dar daca nu sdin Duhul esti un strain la toti;cand trupul inceteaza in Veacul netrecut,vom fi straini de olalta cum nici ne am fi stiut.

O, fii si frati, si mame ce aveti cu voi un sfant,primiti a lui credinta cat sunteti pe pamant,caci daca mantuirea azi nu vreti so cautati,veti plange n vesnicie pierduti si ndepartati!Traian Dorz Marturisirea stralucita Editura Oastea Domnului Sibiu, 2007