Iubirea mea s-adapa din roua de pe zari,de-aceea are lacrimi in orisice cantari;iubirea mea se-mbraca in raze si-adieri,de-aceea are soare si-n vorbe, si-n taceri Iubirea mea-ngenunche la orisice izvor,de-aceea are-n sunet racoare si fior;iubirea mea se frange si arde asteptand,de-aceea incalzeste in orice loc intrand. Iubirea mea alearga pe mii de munti si vai,de-aceea are []Iubirea mea s-adapa din roua de pe zari,de-aceea are lacrimi in orisice cantari;iubirea mea se-mbraca in raze si-adieri,de-aceea are soare si-n vorbe, si-n taceriIubirea mea-ngenunche la orisice izvor,de-aceea are-n sunet racoare si fior;iubirea mea se frange si arde asteptand,de-aceea incalzeste in orice loc intrand.

Iubirea mea alearga pe mii de munti si vai,de-aceea are urme si pe-ale voastre cai;iubirea mea-i saruta pe toti cei ce iubesc,de-aceea toti alaturi zambindu-le-o gasesc.

Iubirea mea traieste numai din cer si har,de-aceea nu cunoaste nici piedici, nici hotar;iubirea mea-i odrasla iubirii lui Hristos,de-aceea zboara slobod de Sus si pana josTRAIAN DORZ din Cantari Noi , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014