Plinatatea vietii in Hristos este deci, dupa nasterea noastra din nou, taina biruintei noastre in toate luptele cu pacatul si cu diavolul. Aceasta este taina si puterea noastra de rodire in viata de credinta si de mantuire sufleteasca. In plinatatea acestei cunoasteri si vietuiri in Hristos si prin El, sta si taina ridicarii noastre si []Plinatatea vietii in Hristos este deci, dupa nasterea noastra din nou, taina biruintei noastre in toate luptele cu pacatul si cu diavolul. Aceasta este taina si puterea noastra de rodire in viata de credinta si de mantuire sufleteasca. In plinatatea acestei cunoasteri si vietuiri in Hristos si prin El, sta si taina ridicarii noastre si ca popor si ca fratietate duhovniceasca.

Dar, pentru dobandirea acestui dar ceresc, se cere in primul rand cunoasterea si adancirea Sfintelor Scripturi. Se cere neaparat citirea si trairea Bibliei.

Acest insemnat lucru este tot ceea ce ne-a lipsit si ne trebuie noua acum, pentru a birui raul de care suferim, pentru a ne ridica din decaderea in care suntem, pentru a ne inalta la starea vrednica de Dumnezeu si ceruta de credinta in Hristos Mantuitorul, pe care o marturisimVindecarea si mantuirea noastra, ca insi si ca neam, nu va putea veni niciodata prin altceva, decat prin cunoasterea si trairea Sfintelor Scripturi.

Astfel, inca in vara aceluiasi an, 1923, retras pentru un timp de meditatie in-tr-un concediu de sanatate, Parintele Iosif a adancit puternic si cu o lumina noua Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu, Biblia.

Reintors la gazeta, el va marturisi:In citirea si adancirea Scripturilor, mi-am petrecut cele doua luni si acum ma reintorc la aceasta gazeta si mai hotarat pentru Iisus Hristos si Evanghelia Lui. Ma intorc la Sibiu schimbat. Adica ma intorc hotarat sa traiesc mai deplin lui Hristos si pentru Hristos. i sa hotarasc si pe altii sa apuce aceasta cale de indreptare si mantuire sufleteasca Lumina Satelor nr. 37, din 23 sept. 1923Astfel, Duhul Sfant i-a descoperit inca de la inceputul Lucrarii Oastei ca dezgroparea Bibliei de sub lespezile nestiintei si de sub praful nepasarii de veacuri va fi pana la urma o prima conditie pentru dezrobirea si ridicarea din pacat si inapoiere a fiecarui suflet si a intregului popor.

Numai lumina Evangheliei vor putea aduce primavara si invierea noastra cea sufleteasca.

Numai puterea Cuvantului si a Duhului Sfant ne va putea trezi si invia la o viata noua pe toti mortii in patimi si ingropatii in pacate, pe toti cei tinuti in robie si in orbie sufleteasca de catre Satana, dusmanul cel de moarte al sufletului nostru si al neamului nostru.

Sfanta Scriptura trebuie deci adusa la tot poporul si tot poporul trebuie adus la ea!Sfanta Evanghelie trebuie scoasa din altar si dusa in familii, in societate, in mijlocul lumii si in viata fiecarui om.

Mantuitorul si Domnul nostru Iisus Hristos nu trebuie sa fie numai un Prizonier , un Condamnat al chivotului si al altarului, la Care sa mergem doar din cand in cand, ca la un scurt vorbitor . Dupa care apoi noi sa-L lasam pe El iarasi tot acolo. i, mergand, sa ne traim afara viata tot fara de El.

A sosit vremea sa-L luam pe Iisus de acolo, sa-L eliberam din altar , sa-L scoatem si sa-L ducem pretutindeni in viata oamenilor, in problemele lor, in umblarea si in munca noastra de toate zilele. Iisus Hristos trebuie sa fie zilnic Domnul si Stapanul nostru, Tovarasul si Indrumatorul nostru, Lumina si Pilda trairii noastre.

Pe El trebuie sa-L intrebam. De El sa ascultam. Lui sa I ne marturisim. i pe El sa-L iubim, devenind una cu El, fiecare si toti.

Cuvantul Lui sa devina dreptarul vietii fiecaruia dintre noi.

Duhul Lui sa devina felul nostru de a fi.

Partasia si Prezenta Lui sa ne devina conditia noastra de viata, fara de care sa nu mai putem trai!Desigur, o munca si o lupta uriase se prevede ca vor trebui duse pentru ajungerea acestui scop si a acestui nivel!Marile puteri potrivnice sunt multe si tari.

Marele intuneric si marea nepasare de veacuri, devenita traditie , se vor impotrivi din rasputeri oricarui suflu innoitor.

Comoditatea inghetata si pacatele incetatenite, care se vor vedea amenintate de primavara Evangheliei, vor starni din greu crivatul urii si al calomniilor impotriva razelor binefacatoare pe care le va aduce Soarele Bibliei, care isi vesteste rasaritul ceresc peste hotarele tarii noastre si ale inimilor noastre.

Vor trebui ridicate stavilele grele si ruginite ce de veacuri opresc revarsarea binecuvantata a suvoaielor mantuitoare peste sufletul poporului nostru.

Dar, Praznicul Pastilor noastre, Sarbatoarea renasterii noastre in Hristos, tot va trebui sa vina odata!Ceea ce Dumnezeu a facut prin Cuvantul Sau Sfant in viata altor popoare, care L-au descoperit inaintea noastra, trebuie sa vedem si la noi, odata si odata, oricat de lung va fi drumul urcusului nostru spre aceasta luminoasa tinta.

Oricat de grea va fi lupta noastra pentru aceasta slavita biruinta si oricat de multe vor fi jertfele care ni se vor cere pentru aceasta fericita implinire, Dumnezeul mantuirii noastre tot ne va ajuta s-o ajungem odata si odata, daca lucram si luptam cu o neclintita statornicie si nadejde pentru aceasta.

O, ce negraita si stralucita va fi atunci bucuria culesului pentru cei care umbla acum plangand, cand isi arunca samanta acestui sfant inceput! O, cu ce cantari de veselie vor secera multumirea acei care incep sa semene acum cu atatea lacrimi! (Psalm. 126, 5-6).

Acum insa, o lupta crancena trebuie inceputa si dusa cu toata hotararea pentru acest mare si dumnezeiesc scop sfant.

Slujitorului ales de Dumnezeu pentru aceasta i-a fost pusa in maini, parca fara voia oamenilor si impotriva dorintei lor, o unealta puternica: trambita si arma unei gazete ce se raspandea frumos si ajungea peste tot. Iar in suflet ii fusesera puse o tarie si o incredere nezdruncinate in voia si planul lui Dumnezeu datorita caruia era el acolo unde era si facea ceea ce facea.

Cu opintiri hotarate si cu scris inspirat, el inlatura, cu fiecare pagina scrisa, intunericul si aducea tot mai puternic la cunostinta lumii lumina si bogatia nebanuita a Sfantului Cuvant Dumnezeiesc.

In formele si cuvintele cele mai vii si mai atragatoare, el stia sa infatiseze adevarurile vesnice si mantuitoare continute in Biblie.

O sete sfanta si nemaicunoscuta inainte la noi se trezea dupa citirea si cunoasterea Bibliei, datorita marturisirilor lui.

Ceea ce nu se mai vazuse niciodata in poporul nostru incepea sa se vada acum. Cercurile cele mai largi si nestiutoare aflau despre Biblie in felul...