8 iunie- Ziua mondiala a oceanelor. Ziua mondiala a oceanelor, marcata in fiecare an la 8 iunie, are rolul de a reaminti importanta pe care o au oceanele pentru intreaga planeta si pentru specia umana. Oceanele reprezinta fundamentul vietii pe Pamant, ele facilitand legatura intre oameni de pe intregul mapamond, indiferent unde locuiesc.

De asemenea, []The post 8 iunie- Ziua mondiala a oceanelor appeared first on Jurnal Spiritual.8 iunie- Ziua mondiala a oceanelor was first posted on iunie 8, 2021 at 5:25 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.com8 iunie- Ziua mondiala a oceanelor. Ziua mondiala a oceanelor, marcata in fiecare an la 8 iunie, are rolul de a reaminti importanta pe care o au oceanele pentru intreaga planeta si pentru specia umana. Oceanele reprezinta fundamentul vietii pe Pamant, ele facilitand legatura intre oameni de pe intregul mapamond, indiferent unde locuiesc.

De asemenea, genereaza cea mai mare parte a oxigenului pe care il inspiram, absorb o mare parte din emisiile de dioxid de carbon, asigura hrana si nutrienti si regleaza clima.

Aceasta zi a fost instituita la 8 iunie 1992, la Summitul Natiunilor Unite de la Rio de Janeiro.

Ca urmare a unei rezolutii adoptate de Adunarea Generala a ONU in decembrie 2008, Ziua mondiala a oceanelor a fost recunoscuta oficial de Organizatia Natiunilor Unite, urmand a fi sarbatorita in fiecare an la data de 8 iunie. Cu fiecare editie, un numar tot mai mare de tari si organizatii marcheaza aceasta zi, promovand ocrotirea oceanelor planetei.

Materialele poluante provoaca daune masive resurselor marine. Circa 80% din totalul poluarii din apa oceanelor provine de la oamenii de pe uscat; anual 8 milioane de tone de material plastic ajung in ocean provocand un adevarat dezastru asupra faunei, pescuitului si turismului; poluarea cu plastic costa in fiecare an...