S-a intamplat pe 19 iunie 1944: Batalia navala din Marea Filipinelor. Batalia din Marea Filipinelor (19-20 iunie 1944) a fost o batalie navala decisiva a celui de Al Doilea Razboi Mondial care a eliminat efectiv capacitatea Fortelor Navale Imperiale Japoneze sa mai intreprinda in viitor actiuni de mare anvergura cu portavioane. Batalia a avut []The post S-a intamplat pe 19 iunie 1944 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat pe 19 iunie 1944 was first posted on iunie 19, 2021 at 6:17 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat pe 19 iunie 1944: Batalia navala din Marea Filipinelor. Batalia din Marea Filipinelor (19-20 iunie 1944) a fost o batalie navala decisiva a celui de Al Doilea Razboi Mondial care a eliminat efectiv capacitatea Fortelor Navale Imperiale Japoneze sa mai intreprinda in viitor actiuni de mare anvergura cu portavioane. Batalia a avut loc in timpul invaziei amfibii al insulelor Mariana in timpul Razboiului din Pacific. Batalia a fost cea cea de a cincea batalie majora portavion contra portavion intre fortele navale japoneze si cele americane, in care erau implicate elemente ale Marinei Militare a SUA, Flota a 5-a a SUA, precum si aeronave cu baza pe nave sau pe uscat ale Marinei Militare Imperiale Japoneze, Flotei Combinate si garnizoanele din insulele apropiate. Batalia a fost poreclita de americani Marea vanatoare de curcani din Mariane , aratand pierderile disproportionale dintre pierderile japoneze si cele americane. Fortele americane au suferit pierderi mult mai mici, un pilot de pe portavionul U.

S.

S. Lexington in timpul bataliei remarcand ca Este ca pe vremuri, la vanatoare de curcani! Rezultatul asimetric al bataliei se atribuie in general imbunatatirii pregatirii pilotilor si echipelor de pe avioanele americane, imbunatatirea tacticilor acestora, a tehnologiei americane si proiectarii aeronavelor si navelor cu care masina de razboi japoneza nu putea concura. Acum americanii erau deja familiarizati cu noul...