Despre dragostea pentru Hristos si hotararea de a urma poruncilor Lui. Intregul sens si toata fericirea vietii noastre, iubitilor intru Hristos fiii mei, consta in dragostea noastra pentru Dumnezeu, in dragostea noastra pentru Hristos, prin implinirea poruncilor Lui dumnezeiesti. Iata de ce Domnul a spus: Daca paziti poruncile Mele, veti ramane intru iubirea Mea, ca []Despre dragostea pentru Hristos si hotararea de a urma poruncilor Lui.

Intregul sens si toata fericirea vietii noastre, iubitilor intru Hristos fiii mei, consta in dragostea noastra pentru Dumnezeu, in dragostea noastra pentru Hristos, prin implinirea poruncilor Lui dumnezeiesti.

Iata de ce Domnul a spus: Daca paziti poruncile Mele, veti ramane intru iubirea Mea, ca bucuria Mea sa fie in voi si ca bucuria voastra sa fie deplina (Ioan 15, 10-11). De aici este clar: cu cat se inmulteste dragostea noastra pentru Hristos prin implinirea poruncilor Lui, cu atat mai mult suntem partasii unei fericiri adevarate, atat vremelnice, cat si vesnice. i invers: cu cat ne indepartam de Hristos, cu atat mai mult ne afundam intr-o negura de imensa nefericire.

Iar lipsa totala a dragostei pentru Hristos nu inseamna nimic altceva decat o groaznica nenorocire si cadere sub blestem, vremelnic si vesnic. Nu degeaba apostolul spunea: Cel ce nu iubeste pe Domnul sa fie anatema (I Corinteni 16, 22).

De aceea, trebuie ca toate puterile noastre, iubitilor intru Hristos frati si surori, sa le folosim mai ales pentru castigarea dragostei pentru Hristos, daca dorim sa dobandim adevarata fericire si bucurie dumnezeiasca. Citeste in continuare