In viata fiecaruia dintre noi exista un timp al invatarii, al pregatirii de catre parinti, profesori sau oricine altcineva care ne-ar putea indruma pe o cale; dar va veni momentul nostru cand va trebui sa punem in practica ceea ce am invatat, ceea ce am deprins. Asa s-a intamplat si cu ucenicii Mantuitorului. Daca, pana []In viata fiecaruia dintre noi exista un timp al invatarii, al pregatirii de catre parinti, profesori sau oricine altcineva care ne-ar putea indruma pe o cale; dar va veni momentul nostru cand va trebui sa punem in practica ceea ce am invatat, ceea ce am deprins.

Asa s-a intamplat si cu ucenicii Mantuitorului. Daca, pana la moartea si Invierea lui Hristos, au stat in preajma Lui si au ascultat Cuvantul, urmandu-L pretutindeni, dupa Inaltarea Sa la Ceruri vine momentul cand ei trebuie sa propovaduiasca, ei sa faca minuni si tot ei sa si sufere pentru Numele lui Dumnezeu. Insa toate acestea nu se puteau face altfel decat prin Duhul Sfant, Cel care le va da putere intru toate.

Daca, pana in ziua Cincizecimii, Apostolii erau neveghetori, din momentul pogorarii Duhului Sfant care a venit ca un vuiet, acestia primesc putere de a propovadui Cuvantul Domnului, putere de a face minuni, prin harul Lui Dumnezeu, si puterea de a suferi. Intr-un cuvant, ei pun in practica ceea ce au vazut si au invatat de la Hristos.

Draga suflet al lui Hristos, si peste tine S-a odihnit Duhul Sfant prin Taina...