Sfantul Apostol Pavel avea trei griji care par mai deosebite de celelalte multe, si anume: grija pentru fratii si rudele lui dupa trup, carora le da importanta deosebita, pana la dorinta de a fi el despartit de Hristos, numai ca ei sa se mantuiasca (cf. Rom 9, 3); grija pentru toate Bisericile, facandu-se []Sfantul Apostol Pavel avea trei griji care par mai deosebite de celelalte multe, si anume: grija pentru fratii si rudele lui dupa trup, carora le da importanta deosebita, pana la dorinta de a fi el despartit de Hristos, numai ca ei sa se mantuiasca (cf. Rom 9, 3); grija pentru toate Bisericile, facandu-se slab cu cel slab, arde pentru cel care cade in pacat, plange si se roaga pentru fiecare pacatos (cf. II Cor 11, 28-29). i a treia care pare sa-l arda mai mult este temeiul invataturii sanatoase. Impotriva invataturilor stricacioase, ca si a celor ce lucrau la destramarea unitatii crestine in Biserica lui Hristos el lupta cu mai multa darzenie (cf. Fapte 20, 17-38).

Sunt parinti care dorm linistiti, in timp ce copiii lor hoinaresc pe strazi, prin cele localuri, la cafele, la petreceri, in partasii vinovate, in distractii lumesti neingaduite. Fete tinere petrec noptile pe bancile parcurilor, hoinarind pe strazi in partasia baietilor stricati, si parintii dorm linistiti in patul lor. Cand vin sau cand pleaca nici nu sunt intrebati, ca sa stie ceva de rostul lor. Acestia sunt parintii care nu se amesteca nici in bine, nici in rau in treburile copiilor lor. O, ce dureros ca satana palmuieste si batjocoreste cum ii vine pe acesti copii si nimeni, nici chiar parintii lor, nu le iau apararea.

Un tata credincios, din adunarea Oastei, respingand invatatura Bibliei ce i se dadea pentru copiii lui, reprosa ca celui care-l sfatuia ii venea usor sa dea sfaturi, ca nu avea copii si nu stie; dar numai ei, parintii, stiu cat e de greu sa se impuna copiilor lor. Ei, bine, dar invataturile sunt date de Duhul Sfant prin Sfantul Apostol Pavel, un om fara familie pamanteasca si fara copii. Sa nu-l ascultam? De unde avea el invatatura, de vreme ce nu avea familie si nici copii? Nu din Duhul Sfant?Noi, cu totii, suntem o familie duhovniceasca, de vreme ce facem parte din Biserica...