Ne-am adus aminte de vaduva din Sarepta Sidonului la care a fost trimis Ilie atunci cand a fost foametea aceea mare si nu mai avea nimeni ce sa manance, cand toti mureau de foame. i Dumnezeu inchisese cerul, iar Ilie spunea: Doamne, nu le mai da, ca degeaba le dai, ca nu Te cunosc. Lasa-i []Ne-am adus aminte de vaduva din Sarepta Sidonului la care a fost trimis Ilie atunci cand a fost foametea aceea mare si nu mai avea nimeni ce sa manance, cand toti mureau de foame. i Dumnezeu inchisese cerul, iar Ilie spunea: Doamne, nu le mai da, ca degeaba le dai, ca nu Te cunosc. Lasa-i fara ploaie pana cand Te vor cunoaste ca Tu esti .

In acele vremuri grele, Ilie a fost trimis la vaduva din Sarepta Sidonului. Vaduva din Sarepta avea un singur copil Nu stim de ce pe unde-i ata mai subtire, tot pe acolo se rupe De ce oare e asa? Vaduva era si ea credincioasa. Multe vaduve au mai fost pe acolo spune chiar Domnul Iisus dar n-a fost trimis Ilie decat numai la ea, la una singura, nu la cele multe. Cum multe nunti au fost si in vremea aceea, dar numai la una a fost Domnul Iisus. Cum si in Avram Iancu au fost multe nunti, si numai la nunta aceasta a venit si El cum n-a fost la altele inca.

Acolo la vaduva din Sarepta Sidonului a fost trimis Fiul lui Dumnezeu. Vaduva sarmana mai avea un pumn de faina. Nu mai avea alta faina. Murisera multi de foame si se pregatea sa moara si ea. Barbatul ei murise de mult. Iar ea, in haina ei de vaduvie si zdrobita de durere, cu copilasul drag care ii mai ramasese, cu credinta scumpa in Dumnezeul cel viu, a ramas credincioasa.

Fratii mei si surorile mele iubite, ramaneti credinciosi si cand va veni ceva sa va innegreasca viata si viitorul sau sa va rapeasca fiinte scumpe si dragi. Dumnezeul vostru e viu si va va veni in ajutor la timpul potrivit.

Vine Ilie si ii spune: Sora draga, mi-e foame. Fa-mi, te rog, o turta. Omule al lui Dumnezeu, n-am decat un pumn de faina Mai pot sa fac o turta pentru mine si pentru fiul meu. O mancam si murim Nu, scumpa sora, cum sa muriti? Voi aveti un Dumnezeu viu. Eu sunt slujitorul Lui. El m-a trimis la voi. Fa turta si crede ca nu se va imputina untdelemnul din ulciorul tau si nici faina din oala taEa a facut turta asa, dar spunea cineva ca nu era apa, ca secasera si izvoarele, si paraul Chedron, la care fusese Ilie mai inainte. Secase si nu mai avea apa.

Poate ca va fi venit ispititorul la el si va fi spus: Vezi ce ai facut, Ilie? Vezi rugaciunea ta, ca tu te-ai rugat sa nu ploua si au pierit atatia oameni Tu vei raspunde in fata lui Dumnezeu pentru cei care au murit Acuma mori si tu. Vei muri de sete,...