La zidirea trainica a unui camin, a unei familii, nevoia cea mai mare este de intelepciune pentru amandoi sotii si parintii, atat pentru barbat, cat si pentru femeie. Dar cea mai mare nevoie o are femeia. Pentru ca atunci cand se darama o familie, un camin, amandoi sunt vinovati, dar cea mai vinovata este femeia. []La zidirea trainica a unui camin, a unei familii, nevoia cea mai mare este de intelepciune pentru amandoi sotii si parintii, atat pentru barbat, cat si pentru femeie. Dar cea mai mare nevoie o are femeia. Pentru ca atunci cand se darama o familie, un camin, amandoi sunt vinovati, dar cea mai vinovata este femeia.

O femeie inteleapta poate face ce vrea din sotul ei sau din caminul ei, spre inaltare si zidire. Dar si o femeie nebuna poate nimici orice casa si darama orice camin.

De aceea si rasplata care vine pentru zidire sau pentru nimicire o simte cel mai dintai femeia. Fiindca bine este zis ca:Femeia inteleapta isi zideste casa, dar femeia nebuna o darama cu insesi mainile ei.

Minunatul Cuvant al lui Dumnezeu din cuprinsul cartii Proverbele lui Solomon pune mereu fata in fata cele doua stari: starea pacatului si starea credintei, starea firii vrajmase, a neascultatorului, si starea firii noi, ascultatoare de...