Tu dar, fiul meu, intareste-te in harul care este in Hristos Iisus sufera (si lupta) impreuna cu mine ca un bun ostas al lui Hristos. Nici un ostas nu se incurca cu treburile vietii, daca vrea sa placa celui ce l-a inscris la oaste (II Tim 2, 1-5). Imbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu, ca []Tu dar, fiul meu, intareste-te in harul care este in Hristos Iisus sufera (si lupta) impreuna cu mine ca un bun ostas al lui Hristos.

Nici un ostas nu se incurca cu treburile vietii, daca vrea sa placa celui ce l-a inscris la oaste (II Tim 2, 1-5).

Imbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu, ca sa puteti tine piept impotriva uneltirilor diavolului.

Ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea i sa ramaneti in picioare dupa ce veti fi biruit to-tul (Ef 6, 11-17).

Deci, daca pentru viata aceasta scurta de pe pamant, pentru painea ei si pentru datoriile ei, pentru dragostea si pentru libertatea ei,trebuie sa ducem atatea lupte sangeroasecu atatia dusmani vazuti si nevazuti,cu atatea dureri si incercari,cu atatea temeri si impotriviriatunci cu atat mai mult pentru viata duhovniceasca, viata sufletului, care este vesnica. Cu atat mai mult aceasta isi are luptele ei, vrajmasii ei, primejdiile ei, impotriva carora trebuie sa ne inarmam si sa luptam nu numai ca s-o dobandim, ci mai ales dupa aceea, ca sa n o pierdem.

Repetam iarasi ce s-a mai spus: lumea este un urias teren de lupta pe care se infrunta acum cei doi mari vrajmasi: Binele si Raul. Adevarul si Minciuna. Harul si Pacatul. Hristos si Satana.

Toate puterile si duhurile acestor doua mari forte potrivnice iau parte la aceasta uriasa batalie care se da in spatiul nevazut, cat si in cel vazut.

In lumea vazuta, oamenii si mijloacele lor vazute sunt angajate in slujba uneia sau a alteia din cele doua tabere care se lupta intre ele.

Se intelege ca noi toti ar trebui sa fim de partea lui Dumnezeu, Care ne-a facut, Care ne tine, Care ne face atata bine. i Care ne umple inimile de bucurie (Fapte 14, 16-18).

Dar izvorul raului, Satana, prin ispite si inselaciuni, atrage sufletele multor oameni in lupta lui impotriva Facatorului si Binefacatorului omenirii.

Astfel ca, in loc sa ramana cu bucurie in ascultarea lui Dumnezeu, cei mai multi oameni trec cu ura impo-triva Lui, inselati de Satana. i atrasi dupa el intai in focul urii si al luptei contra lui Dumnezeu,iar dupa aceea in focul osandei vesnice care urmeaza sigur pentru fiecare vrajmas al Sau, la capatul vietii si al luptei luisi pentru toti, la capatul cel mare al bataliei acesteia.

Hristos e Vesnicul Biruitor. El va fi Invingatorul Final. A Lui singur va fi biruinta definitiva asupra tuturor vrajmasilor Sai vazuti si nevazuti!Satana lupta pentru o cauza pierduta.

Dar, pentru ca...