Sa fii pregatit sa primesti tot felul de dispretuiri si jigniri, osandiri si ocari din partea tuturor, CHIAR I DE LA CEI DE LA CARE NU TE ASTEPTI SA TE CONSIDERI PE TINE INSU I VREDNIC DE ELE I SA LE PRIME TI PE TOATE CU MULTUMIRE I CU BUCURIE. Sa rabzi orice osteneala si mahnire []Sa fii pregatit sa primesti tot felul de dispretuiri si jigniri, osandiri si ocari din partea tuturor, CHIAR I DE LA CEI DE LA CARE NU TE ASTEPTI SA TE CONSIDERI PE TINE INSU I VREDNIC DE ELE I SA LE PRIME TI PE TOATE CU MULTUMIRE I CU BUCURIE.

Sa rabzi orice osteneala si mahnire si primejdie ce vine din partea demonilor, ca unul ce ai implinit voia lor. i sa rabzi cu barbatie lipsirea celor de trebuinta, intamplarile neplacute si amaraciunile vietii.

SA RABZI, AVAND INCREDERE IN DUMNEZEU, chiar si lipsa hranei tale zilnice, care in cateva ceasuri devine gunoi.

Iar toate acestea sa le rabzi de bunavoie, punandu-ti nadejdea in Dumnezeu si neasteptand de la altcineva izbavirea sau mangaierea.

CACI ORICE AJUTOR VENIT DIN PARTEA OAMENILOR SE DA IN URMA LUMANARII I POVA UIRII CELEI DE LA DUMNEZEU.

Lasa, asadar, toata grija ta la Dumnezeu si in toate greutatile tale osandeste-te pe tine insuti, spunandu-ti ca tu esti pricina tuturor relelor, ca unul ce ai mancat din rodul oprit al pomului si ai capatat astfel felurite patimi.

Primeste, asadar, acum cu multumire amaraciunile, care te vor scoate din moleseala ta si care te vor face sa te indulcesti de harul lui Dumnezeu.

Sfantul Isaac Sirul