Omul iubitor de argint nu vede nimic in afara de gramada de bani. Iubitor de arginti nu este numai acela care iubeste banii si averea. Iubitor de arginti este si omul de stiinta care cu gura cascata sta deasupra cartilor intreaga sa viata, si-a gasit o preocupare si L-a uitat pe Dumnezeu. Aceasta este iubirea []Omul iubitor de argint nu vede nimic in afara de gramada de bani. Iubitor de arginti nu este numai acela care iubeste banii si averea.

Iubitor de arginti este si omul de stiinta care cu gura cascata sta deasupra cartilor intreaga sa viata, si-a gasit o preocupare si L-a uitat pe Dumnezeu.

Aceasta este iubirea de arginti, acesta este idolul mincinos, aceasta este dumnezeirea mincinoasa.

Tot ceea ce a proclamat omul in locul Dumnezeului celui Adevarat, in aceasta lume, ca sens al vietii sale, ca dumnezeirea sa, aceasta este iubirea de arginti; in locul Dumnezeului celui Adevarat, a Domnului Hristos, a proclamat orice altceva ca scop al vietii sale.

Daca ai un astfel de scop, iata, esti iubitor de arginti si nu cunosti drumul vietii. Intunericul, noaptea se salasluiesc in constiinta ta, se asaza pe ochii sufletului tau si tu nu vezi calea cea dreapta, nu vezi sensul acestei vieti pamantesti, nu vezi ca iti este leac singurul leac impotriva mortii tale, a iadului tau pocainta.

Da, in cazul iubirii de arginti, numai pocainta este leacul inaintea Domnului.

Sfantul Cuviosul Iustin de la Celie, Cuvinte despre vesnicie