Un barbat tanar a ajuns alcoolic si a inceput sa dea pe bautura totul din casa. Sotia nu a mai rezistat sa duca o astfel de viata si a plecat impreuna cu copilul. Un prieten de-al lui a aflat ca in Varita traieste un monah batran care ii tamaduieste pe alcoolici si a inceput sa-l []Un barbat tanar a ajuns alcoolic si a inceput sa dea pe bautura totul din casa.

Sotia nu a mai rezistat sa duca o astfel de viata si a plecat impreuna cu copilul.

Un prieten de-al lui a aflat ca in Varita traieste un monah batran care ii tamaduieste pe alcoolici si a inceput sa-l convinga sa mearga la el, poate il va ajuta sa se vindece.

Mult timp acela nu a vrut sa mearga, dar mai pe urma s-a lasat convins.

Au luat bilete si au ajuns pana la Leningrad.

Cand au sosit la gara Vitebsk, prietenul acestui betiv s-a dus la casa sa cumpere bilete si, cat a stat la rand, alcoolicul s-a dus la toaleta si i-a propus cuiva pentru un sfert de litru de alcool sa-i dea hainele: si-a dat de pe el cizmele si lenjeria de corp si a ramas numai in flanela si pantaloni, iar sfertul l-a baut pe loc.

Prietenul l-a cautat, dar nicicum nu putea intelege cand si unde a reusit sa bea.

S-a urcat in tren si au plecat.

Sosind la casa staretului, au pasit in hol, iar parintele in acest timp explica pilda despre oaia pe care pastorul merge sa o caute.

Betivul a spus prietenului sau: Unde m-ai adus tu, aici oameni nu sunt, ci numai oarecare oi.

Cei beti adeseori devin slobozi la gura si vrajmasul ii impinge sa ia in ras si sa batjocoreasca cele sfinte: Pentru nimic nu voi intra aici, nu am ce face aici.

Si indata a auzit glasul staretului: Serghei, vino incoace!Indata i-a sarit betia si l-a intrebat pe prietenul sau, inainte ca sa intre. De unde ma stie el?Dar staretul a repetat cu glas tare: Serghei care a venit la mine cu...