din vorbirea fratelui Traian Dorz la nunta de la Petrileni duminica, 9 septembrie 1984 In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. E un moment de neuitat momentul acesta minunat si cred ca este cel mai insemnat din tot decursul nuntii, cand mirele si mireasa vin in mijlocul nuntasilor, aducandu-ne, prin []din vorbirea fratelui Traian Dorz la nunta de la Petrileni duminica, 9 septembrie 1984In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

E un moment de neuitat momentul acesta minunat si cred ca este cel mai insemnat din tot decursul nuntii, cand mirele si mireasa vin in mijlocul nuntasilor, aducandu-ne, prin aceasta, aminte de fagaduinta si de adevarul cel mai scump pentru noi, cuprins in Sfanta Scriptura, cuprins in invatatura Sfintei noastre Biserici, cuprins in nadejdea cea dulce si scumpa a mantuirii sufletelor noastre: adica momentul venirii Domnului Iisus cu sfintii Sai ingeri, cu suita Lui cereasca, pentru ridicarea Bisericii Sale de pe pamant, cu Biserica Triumfatoare din ceruri, pentru ridicarea Bisericii Luptatoare de pe pamant.

Binecuvantat sa fie Domnul, Care, in miezul Sfintei Liturghii, a lasat taina aceasta minunata, pentru ca totdeauna sa ne aduca noua aminte de aceasta dulce si sfanta, si vesnica nadejde a Bisericii si a credinciosilor Sai care, de la inceputul lumii si pana la sfarsitul ei, au asteptat tremurand de dragoste si lacrimand de dor venirea Mirelui iubit Care este Mantuitorul si Dumnezeul nostru , pentru a aduce fagaduinta Lui sfanta, care este viata vesnica si fericirea vesnica, tuturor celor ce au crezut in Numele Lui, care L au iubit si L-au asteptat in curatie pe Hristos si care si-au dat toate silintele, prin toate incercarile, sa ramana credinciosi legamantului pe care l-au facut cu El. [Aceasta este] fagaduinta lui Dumnezeu data celor dintai oameni si pastrata pana la cei din urma: venirea Domnului Iisus cu toata ostirea ingerilor Lui, ca sa aduca mantuirea tuturor celor ce-L asteapta si sa implineasca astfel, pentru Biserica Sa, sfanta Sa fagaduinta, care trece ca un fir rosu prin toate Scripturile (care sunt Cuvantul lui Dumnezeu), de la cel dintai verset pana la cel din urma; de la cel dintai verset din Cuvantul lui Dumnezeu, care spune: La inceput, Dumnezeu , si pana la cel din urma verset, care spune: Iata, Eu vin curand. Amin. Vino, Doamne Iisuse . Toate versetele Sfin telor Scripturi vorbesc despre El, Care este Lumina, Care este nadejdea, Care este viata, Care este puterea Bisericii si nadejdea vietii, si nadejdea mortii, si nadejdea invierii fiecaruia dintre cei care cred in Numele Sau si care pentru acest Nume Sfant au fost in stare sa renunte la tot ceea ce putea fi fericire si bucurie, si promisiune pamanteasca, trecatoare si desarta in viata aceasta.

Domnul Iisus ne-a lasat noua unele dintre cele mai minunate cuvinte, pline de imbarbatare si de lumina, cand a zis: Oriunde doi sau trei sunt adunati in Numele Meu, Eu sunt in mijlocul lor . Sau cea din urma fagaduinta, lasata sfintilor Sai apostoli...