1. Evanghelia v-a depasit pe voi, cei fatarnici, si Hristos i-a ales alte vase: pe cei sinceri, pentru a va face pe voi gelosi. Iar gelozia aceasta sa va prefaca sfinti, asa cum trebuia de mult sa luptati sa ajungeti. Mirati-va deci si de ei, cei atat de minunati. Dar si mai mult sa va []1. Evanghelia v-a depasit pe voi, cei fatarnici, si Hristos i-a ales alte vase: pe cei sinceri,pentru a va face pe voi gelosi. Iar gelozia aceasta sa va prefaca sfinti, asa cum trebuia de mult sa luptati sa ajungeti.

Mirati-va deci si de ei, cei atat de minunati. Dar si mai mult sa va mirati ca voi nu intelegeti lucrul acesta.

Mirati-va ca totul se schimba in jurul vostru si numai voi nu va mai schimbati.

Atunci poate ar fi o nadejde si pentru voi.2. Cei care traiesc in pacat vor sa faca din Dumnezeu slujitorul, nu Stapanul lor.

Toate rugaciunile lor (cand sunt) sunt numai cereri si porunci date lui Dumnezeu. El trebuie sa le tot implineasca acestora toate dorintele lor lumesti, toate poftele si planurile lor necuviincioase sau nelegiuite.

Ei Ii cer mereu lui Dumnezeu sa le pazeasca vitele, holdele, casa, copiii si pomiiSa le omoare vrajmasii, omizile, gandacii.

Sa le dea haine, sanatate, bani. i cate si mai cate!Ce urata intelegere despre Dumnezeu si despre rugaciune3. Oamenii Ii tot cer lui Dumnezeu sa le tot slujeasca zi si noapte, ca si cum Domnul ar fi robul lor cel mai indatorat,iar ei nici macar nu se gandesc ca ar avea vreo datorie fata de El, pentru toate binefacerile pe care le-a implinit fata de ei si pentru toata bunatatea pe care, fara merit, le-a aratat-o.

Ce vinovate sunt astfel de rugaciuni!4. Sfanta Scriptura adevereste ca dorintele celor care traiesc in pacat nu sunt ascultate de Dumnezeu.

Cat traiesc in nelegiuire si in neascultare, toate dorintele lor si rugaciunile lor pentru lucruri rele sunt zadarnice; nici una nu ajunge...