1. Viata dezbinatorilor Lucrarii Domnului este ca marturisirea lor: usuratica si amestecata, murdara si prefacuta, vicleana si lacoma, ingamfata si ambitioasa.

Cei care ii primesc pe acestia devin la fel ca ei, iar cei ce se nasc din duhul lor maresc mai departe raul, bagand tot mai mult minciuna in adevar, pacatul in Evanghelie si pe []1. Viata dezbinatorilor Lucrarii Domnului este ca marturisirea lor: usuratica si amestecata, murdara si prefacuta, vicleana si lacoma, ingamfata si ambitioasa.

Cei care ii primesc pe acestia devin la fel ca ei, iar cei ce se nasc din duhul lor maresc mai departe raul, bagand tot mai mult minciuna in adevar, pacatul in Evanghelie si pe satana in Biserica.2. Astfel s-a degradat atat de mult sfintenia vietii in Hristos, pana la schimbarea si mazgalirea ei, si s-a ajuns pana acolo ca oameni din ce in ce mai decazuti, mai vanduti satanei si mai murdari indraznesc fara nici un fel de rusine si in total dispret fata de sfintenia lui Hristos si de viata cutremuratoare a inaintasilor lor sa se ridice sa invete ei evanghelia pe altii.

Cei care ii asculta, fiind ca ei, ii lauda si ii imita, mergand nebuneste spre mainile infricosate ale pedepsei lui Dumnezeu (Evr 10, 26-31). i astfel mania lui Dumnezeu se va razbuna asupra tuturor, pentru necinstirea Adevarului Sau si a poruncilor Sale.3. O, frati lucratori si frati ascultatori ai cutremuratoarei Evanghelii aduse de Sangele Fiului lui Dumnezeu si cu sangele celor mai sfinti fii ai Lui pana astazi, nu va inselati!Nu va permiteti voua sa traiti in vreun pacat osandit de Cuvantul lui Dumnezeu,iar daca v-ati permis macar nu va mai numiti vestitori ai Evangheliei.

Daca nu va permiteti pacatul voua, atunci sa nu-l permiteti nici altora!Nu permiteti nimanui sa degradeze, calcand in picioare si batjocorind Cuvantul acestui cutremurator Har, atat de scump platit de Hristos Domnul nostru. i de sfintii Sai, parintii nostri in El.4. Voi, cei carora Cuvantul v-a incredintat un ogor, ramaneti si vegheati in ogorul acesta, lucrand ogorul vostru si nu va duceti sa lucrati in ogorul altora. Aceasta nu numai ca va trezi acolo gelozie si partide, suspiciuni si certuri, ura si dezbinari, dar lipsa voastra din ogorul vostru va fi folosita de satana ca sa-si strecoare el acolo lucratorii lui straini si potrivnici.

Daca veti face asa, va veti trezi cu doua necazuri: intai cu vrajmasia celor pe care ii tulburati in lucrul lor, al doilea, cu lucratorii raului in propriul vostru ogor.5. Voi poate ca sunteti cu gand bun mergand la altii, dar nu puteti fi cu gand bun parasindu-i pe ai vostri. i daca voi sunteti plini de amaraciune din pricina celor ce fac dezbinare in lucrul vostru de acasa, ganditi-va ca aceasta este pedeapsa pentru ca si voi ati facut sa fie tulburat lucrul fratilor vostri acolo unde v-ati dus mai des decat era nevoie. i ati stat mai mult decat era ingaduit.6. Oamenii stiu daca tu ai sufletul deschis fata de eisi daca inima ta este fara ascunzisuri sau nu.

O, cat de atenti ar trebui sa fim noi la cel care ne pretinde sa ascultam invataturile lui spre a vedea daca are el sufletul curat sau nu,gandurile deschise sau nu,umblarile aratate sau nu.

Oricine este curat, acela nu ascunde nimic de frati.

Nu-si ascunde faptele, ci vine cu ele totdeauna la lumina, pentru ca ele sunt facute in Dumnezeu (In 3, 21).7. Nu-ti ascunde gandurile tale de fratii tai, fiindca tot ce ascunzi de frati este o nelegiuire inaintea lui Dumnezeu.

Nu-ti ascunde planurile, pentru ca ceea ce este curat si frumos n-ai nici nevoie si n-ai nici voie sa ascunzi.

Daca este bun, atunci nu-i nevoie.8. Oricine ascunde ceva este un suspect, un vinovat, un necinstit atat fata de Dumnezeu, cat si fata de frati.

Numai credintele necurate au adevaruri ascunse fata de unii si cunoscute numai altora.

Numai oamenii necurati sufleteste cauta sa-si ascunda raspunsurile adevarate dupa intrebari prefacute.

Pe un astfel de om, daca il intrebi: Frate, ai facut lucrul cutare sau nu?El, in loc sa-ti spuna adevarul, iti raspunde la intrebarea ta deschisa cu o alta intrebare iscoditoare: Dar de ce ma intrebi? Bine, dar spune-mi, l-ai facut sau nu? De unde ai auzit? Toti fratii spun ca l-ai facut. Care frati ti-au spus?Ce satanice sunt aceste raspunsuri cu intrebare Ele arata ce sireti si ce vicleni pot fi cei ce au cazut din dragostea frateasca.9. i uite asa poti sa-l tot intrebi pe un astfel de vrajitor caruia ii vorbesc tot felul de duhuri mincinoase, tot felul de lucruri magice si intortocheate, tot felul de descoperiri care de care mai mincinoase,ca el nu-si va destainui ascunzisurile inimii, pentru ca nu-i nici cinstit si nu-i nici curat.

Numai diavolul face asa. i oamenii care sunt ai lui.

Omul lui Dumnezeu spune: titi ca n-am ascuns nimic (Fapte 20, 20). i sufletele fratilor stiu si vad totdeauna adevarul acesta curat al sufletului de apostol curat.10. O,...