1 Dumnezeul nostru Viu si Puternic este totdeauna cu noi. Cuvantul si Ochiul S u este la fel oriunde cu noi, cu fiecare si cu toti. Oriunde li oricand. Uneori Il vedem, Il auzim, Il intelegem. Alteori nu. Tot asa cum uneori ne vedem umbra lang noi, alteori nu, desi ea este totdeauna al turi de []1 Dumnezeul nostru Viu si Puternic este totdeauna cu noi.

Cuvantul si Ochiul S u este la fel oriunde cu noi, cu fiecare si cu toti.

Oriunde li oricand.

Uneori Il vedem, Il auzim, Il intelegem.

Alteori nu. Tot asa cum uneori ne vedem umbra lang noi, alteori nu, desi ea este totdeauna al turi de noi si cand o vedem si cand nu.2 Unii avem ochii deschisi si umbra in lumin . Acestia Il vedem atat de bine pe Domnul, intelegem asa de bine Cuvantul Lui. i simtim atat de bine Ochiul Lui P zitor si Veghetor asupra noastr .

Dar altii care au inc ochii inchisi si umbl inc in intuneric, nici nu-L v d pe Domnul si nici nu-I aud Cuvantul Lui.

Aceasta este cea mai mare orbie si surzime.3 Chiar dac inc n-ai venit la Hristos si chiar dac inc umbli pe c ile cele intunecate ale p catului si chiar dac nici nu vrei s crezi inc in existenta lui Dumnezeu si in Judecata lui Hristos s stii c tu totusi nu esti ascuns de El. Cum nu poti fi ascuns de propria ta umbr In zadar te inseli acum c poate nu-i chiar asa. S stii sigur c chiar asa este. i s-ar putea s-o vezi asta chiar maine.4 Dumnezeu te insoteste pretutindeni si nu poti sc pa de El niciodat si nic ieri, cum nu poti sc pa de Cuvintele Lui din mintea ta. i de Prezenta Lui in constiinta din inima ta!5 Dac esti credincios, asa esti vegheat de Hristos ca de umbra ta.

Iar dac esti necredincios, asa esti supravegheat.

Cand ti se vor deschide ochii ai s vezi. i vei fi fericit pe vecii vecilor ori nefericit tot asa.

Depinde numai de tine. i poate numai de clipa asta.6 E ciudat cand omul in locurile cele mai frumoase nu doreste s tr iasc , ci s moar Inima lui este incredintat c numai prin moarte isi poate p stra cu adev rat si statornic o fericire de care n-ar vrea s se mai despart niciodat .7 Asa sunt bietii oameni, care nu-L cunosc pe Hristos si nu stiu de realit tile de Dincolo de viata si de moartea aceasta.

Presimt fericirea, o doresc din toat fiinta lor, ar dori s-o ajung si s-o p streze, dar nu stiu cum.

De aceea tinta lor le este moartea, fiindc nu cunosc viata.8 S vezi fericirea Ierusalimului! O, aceea va fi fericire.

S mostenesti Imp r tia Cereasc , aceea va fi mostenire.

S primesti cununa Slavei, aceea va fi cunun .

S ai o viat vesnic , aceea va fi viat !S te imbog testi in Hristos, aceea va fi bog tie! i s -ti primesti lauda si cinstea de la Dumnezeu.

Aceea va fi laud , aceea cinste!9 O, suflete care nu ai aceste comori ceresti cat de usor le poti avea acum, si cat de amar vei plange mai tarziu, dac nu te hot r sti ast zi s vii spre a le afla!Dar vino nu mai amana nici o clip , nici chiar pentru maineMaine vor veni altii.

Maine este al altora; al t u poate nu mai este nici chiar ast zi intreg.

Al t u sigur, este numai acum.

Deci vino in clipa asta.10 Va veni o clip neasteptat , in care de peste toti cei care n-au vrut s asculte si s inteleag c bun tatea lui Dumnezeu ii indeamn acum la poc int , aceast bun tate va fi luat .

Binecuvantarea lui Dumnezeu le va fi...