Adevarurile scumpe sunt comorile lui Dumnezeu si avutia inimii credincioase. Aceste taine sunt ascunse ca margaritarul in tarana, iar cine le doreste trebuie sa le caute cu staruinta si cu scumpatate. De aceea, omul intelept si credincios cauta meditatia, adica munca fericita de a cerceta adancimile Cuvantului Sfant, fiindca numai prin munca aceasta poti patrunde []Adevarurile scumpe sunt comorile lui Dumnezeu si avutia inimii credincioase.

Aceste taine sunt ascunse ca margaritarul in tarana, iar cine le doreste trebuie sa le caute cu staruinta si cu scumpatate.

De aceea, omul intelept si credincios cauta meditatia, adica munca fericita de a cerceta adancimile Cuvantului Sfant, fiindca numai prin munca aceasta poti patrunde in descoperirea plina de frumusete a Adevarului Sfant, a tainelor sfinte, a acelor minuni fericite care te lumineaza si imbogatesc in Dumnezeu. O, ce comori nebanuite are Domnul sa descopere alesilor Sai! Dar pentru aceasta ei trebuie sa munceasca, spre a le putea dobandiSlava lui Dumnezeu sta in ascunderea lucrurilor, dar slava imparatilor sta in cercetarea lucrurilor. Inaltimea cerurilor, adancimea pamantului si inima imparatilor sunt nepatrunse.

Iata cele trei mari intinderi pe...