Pacatul poarta in el frica. Oricine traieste in pacate are in sufletul sau totdeauna groaza de judecata si frica de osanda, de care se simte omul amenintat mereu. Cel nelegiuit priveste spre cer cu ura si cu groaza, simtind ca acolo el are un Judecator, nu un Tata. Un vrajmas, un prieten. De aceea, cel []Pacatul poarta in el frica. Oricine traieste in pacate are in sufletul sau totdeauna groaza de judecata si frica de osanda, de care se simte omul amenintat mereu.

Cel nelegiuit priveste spre cer cu ura si cu groaza, simtind ca acolo el are un Judecator, nu un Tata. Un vrajmas, un prieten.

De aceea, cel rau fuge de Cuvantul lui Dumnezeu fiindca ii judeca faptele. Fuge de omul lui Dumnezeu pentru ca prezenta acestuia ii osandeste purtarile. Fuge de adunarea lui Hristos fiindca acolo i se descopera pacatul.

Cel vinovat fuge de oamenii legii. Cel neascultator se ascunde de parinti. Cel necurat fuge de lumina. Fuge de Dumnezeu in bratele diavolului. Vai de el!Cel rau fuge fara sa fie urmarit, dar cel neprihanit indrazneste ca un leu tanar.

Vai de cel ce fuge, ferice de cel ce...