Prima chemare randuit de Mantuitorul nostru Iisus Hristos primilor ucenici ai S i, a fost ca ei s fie pescari de oameni (Matei 4, 19). Ce chemare si misiune cereasc este s fii un astfel de pescar! Toate apele amare si tulburi ale lumii misun de pesti oameni care inoat nebuni dintr-o parte in alta, []Prima chemare randuit de Mantuitorul nostru Iisus Hristos primilor ucenici ai S i, a fost ca ei s fie pescari de oameni (Matei 4, 19).

Ce chemare si misiune cereasc este s fii un astfel de pescar!Toate apele amare si tulburi ale lumii misun de pesti oameni care inoat nebuni dintr-o parte in alta, otr vindu-si viata si z d rnicindu-si scopul ceresc pentru care au fost creati si adusi la viata asta.

Pentru atragerea si prinderea acestora in mrejele mantuirii a randuit Mantuitorul pe cei dintai chemati si alesi ai S i inv tandu-i si poruncindu-le ca s afle totdeauna mijloacele si vremile cele mai potrivite pentru pescuit.

Spune Biblia c Mantuitorul Iisus a v zut pe Andrei si Petru cum aruncau mrejile (Matei 4, 18-19) si atunci i-a chemat.

Hristos Se uit cum ne facem noi de cu pricepere si cu h rnicie propria noastr munc . i numai dup aceea ne crede sau nu, vrednici s ne cheme in campul muncii Lui.

Pe ceilalti doi pescari Ioan si Iacov i-a v zut cum ascultau de tat l lor si cum ingrijeau de uneltele lor (Matei 4, 21) si dup asta a stiut c vor fi si in Evanghelie iubitori si constiinciosi.

Pe Moise ne spune c dup felul cum avea mil de oile si de mieluseii st panului s u cand era p stor l-a ales Dumnezeu s fie p storul poporului S u..

Dac vrem si noi s fim niste pescari adev rati si niste p stori vrednici in slujirea cea vesnic a lui Dumnezeu atunci s avem grij ca inc inainte de a urma chemarea Lui de a fi lucr tori buni in slujba Sa, s ne d m toate silintele s fim niste lucr tori vrednici in slujba p manteasc pe care o avem.

Inainte de a ne privi St panul ceresc, ne privesc superiorii p mantesti, vecinii, prietenii si chiar dusmanii nostri si ei ne judec si sufleteste, dup cum ne facem de cinstiti, de harnici si de priceputi munca noastr cea trupeasc .

Pescarii priceputi si harnici nu dorm noaptea ci pescuiesc In vremile de noapte sufleteasc , este cea mai mare nevoie de pescuit Atunci pestii sunt z p citi, dezorientati si fl manziti. Atunci sufletele oamenilor pot fi cel mai usor atrase in mrejele Domnului.

Cand trece noaptea, cand vine libertatea si l rg mantul, pestii alearg dup altceva oamenii umbl dup lucrurile lumii si nu-i mai...