Aceste insemnari le-am cules mai mult pentru familia mea, dar le pot lua ca exemplu si altii din cadrul Oastei Domnului, mai ales cei clatinati sau inselati de duhuri straine. Voi ramane hotarat langa invatatura sanatoasa a Oastei Dom nului si pe urmele Parintelui Iosif si ale copiilor lui sufletesti, langa sfatul fratesc al Oastei Domnului []Aceste insemnari le-am cules mai mult pentru familia mea, dar le pot lua ca exemplu si altii din cadrul Oastei Domnului, mai ales cei clatinati sau inselati de duhuri straine.

Voi ramane hotarat langa invatatura sanatoasa a Oastei Dom nului si pe urmele Parintelui Iosif si ale copiilor lui sufletesti, langa sfatul fratesc al Oastei Domnului din Sibiu, Redactia foii Iisus Biruitorul, unde mi-am asezat, la temelia lor, lacrimile si rugaciunile mele, contribuind cu banutul vaduvei la inaltarea acestui edificiu impunator al Marelui Dumnezeu si Mantuitor Iisus Hristos.

Sunt in varsta de 82 ani si ma bucur nespus de mult de tot ce mi-a daruit Domnul pentru slujba aceasta in care am fost pus de El, ca sa pot fi si eu un mic indrumator in Lucrarea Oastei Dom nului, acolo unde mi-a fost tarina unde-am arat si semanat, dar si de unde am secerat o multime de bucurii ceresti, de prin sfintele intalniri fratesti de pe cuprinsul tarii mele.

Acum am inceput a slabi trupeste. i nici sufleteste n-am cu ce sa ma laud. M-am apropiat atat de mult de Iordan si-mi pare atat de rau ca am agonisit atat de putin rod pentru Domnul si Mantuitorul meu! Inaintasii mei au adunat stoguri sau sire intregi de grau duhovnicesc, iar eu ma simt atat de rusinat, numai la cateva spice. Nu-mi pare rau pentru nimic in lumea in care am trait, ca pentru putinul rod ce-l las in urma mea in Lucrarea Oastei Domnului.

M-am apropiat de sfarsitul acestor povestiri putine, uscate, cu dorinta sincera si curata de a nu supara sau a deranja pe cineva, mai ales pe-ai mei, langa care si cu care am vietuit si carora le-am fost dator poate cu mai mult, platind insa asa de putin. Ii rog pe toti, de la cei mai in varsta pana la cei mai tineri, in numele iubirii, sa ma ierte pentru tot ce i-am suparat. Am fost si eu om, si umbland pe-atatea drumuri, am putut gresi, de aceea imi cer iertare tuturor: Iertare!.

Puteti si voi, dragilor copii, sa-mi intelegeti munca si lacri mile, ale mele si ale mamei voastre, ale amandurora. Ne-am straduit si v-am crescut nu chiar usor in saracia noastra. i nu de putine ori ne-ati vazut ingenuncheati langa Crucea Dom nului, cerandu-I ajutorul. Nu ne-am schimbat invatatura Oastei, de cum am pri mit-o intai, cu exceptia unor ani vitregi si intunecati, pe cand cel rau urmarea sa ne schimbe albia Oastei, ducandu-ne pe alt fagas.

Faptul ca unii din copiii mei nu sunt de parerea mea nu m-a deranjat si nici abatut de la invatatura care am primit-o intaiasi data de la inaintasii mei, socotind o crima lepadarea invataturii si drumul trasat de Domnul prin Lucrarea Oastei Sale, in care vreau sa raman statornic, pana la sfarsitul vietii mele.

In fata voastra, de cand erati mici, am iubit si imbratisat Biserica si Crucea Domnului nostru Iisus Hristos,...