O vorbire a fratelui Traian Dorz de la o adunare din anii 70 Slavit sa fie Domnul. Ascultand de sfantul indemn din Cuvantul lui Dumnezeu de care ne-am mai amintit si inainte, atunci cand ne adunam unii cu altii, sa ne indemnam la dragoste si la fapte bune. Ne bucuram de fiecare data cand harul []O vorbire a fratelui Traian Dorz de la o adunare din anii 70Slavit sa fie Domnul.

Ascultand de sfantul indemn din Cuvantul lui Dumnezeu de care ne-am mai amintit si inainte, atunci cand ne adunam unii cu altii, sa ne indemnam la dragoste si la fapte bune. Ne bucuram de fiecare data cand harul lui Dumnezeu ne randuieste un astfel de prilej sa ne putem unii pe altii indemna la dragoste si la fapte bune. Ca, asa cum vorbeam mai inainte, de dragoste si de fapte bune avem cea mai mare nevoie fiecare dintre noi. Dragostea vorbeste despre unitatea launtrica cu Biserica Domnului, cu trupul lui Hristos, cu fratietatea noastra. i faptele bune vorbesc despre purtarea noastra in afara, in mijlocul celorlalti, intre care, dupa ce am plecat din mijlocul fratilor, trebuie sa dovedim cu fapta ce-am invatat cu credinta si cu priceperea noastra in Hristos.

Intr-o astfel de seara ca aceasta, Mantuitorul S-a simtit totdeauna bine. [Caci] numai in mijlocul celor care erau familia Lui duhovniceasca [era] unitatea de credinta, partasia pe care I-o randuise Tatal nu numai s-o aiba ca bucurie si intarire pentru El pe pamant, ci si s-o lase [celorlalti], ca urmasi ai Sai si propovaduitori ai Cuvantului lui Dumnezeu, mai departe. Acelora care erau, prin harul lui Dumnezeu, alesi de Dumnezeu sa fie impreuna lucratori cu El si cu Fiul Sau la opera cea mare de mantuire a omenirii. Acestia au fost cei cu care El totdeauna a fost un trup si-un suflet, aceia pe care i-a iubit cu toata inima Sa, pe care i-a ocrotit cu toata puterea Sa, dorind cu toata dorinta sufletului Sau sfant si a iubirii Sale sa fie mereu langa ei. El a spus: Voi sunteti prietenii Mei ; toti ati stat necurmat langa Mine, in toate necazurile Mele . i, pentru ca au stat langa El necurmat, in toate necazurile Lui, au ramas cei mai buni prieteni; si colaboratorii Sai, si cununa Lui stralucita pe vecii vecilor si in fata lui Dumnezeu, si in fata istoriei, si in fata noastra, a tuturor celor care de-atunci incoace si de la ei incolo, au ramas binecuvantatii impreuna lucratori ai lui Dumnezeu.

Intr-o...