O, nu-i usor, Iisuse, sa sufar si sa tac,cand mi-as striga durerea ca tunetul de tare,dar din mormantul vinei in care plang si zac,n-as vrea sa- i cer, Iisuse, nimic, decat iertare. Iertare pentru gandul temut si indoit,cel incoltit din duhul ne-ncrederii in Tinecand, in adanc, cu-ndemnul viclean m-am invoitsi mi-am robit fiinta nadejdilor straine. M-am []O, nu-i usor, Iisuse, sa sufar si sa tac,cand mi-as striga durerea ca tunetul de tare,dar din mormantul vinei in care plang si zac,n-as vrea sa- i cer, Iisuse, nimic, decat iertare.

Iertare pentru gandul temut si indoit,cel incoltit din duhul ne-ncrederii in Tinecand, in adanc, cu-ndemnul viclean m-am invoitsi mi-am robit fiinta nadejdilor straine.

M-am indoit, Iisuse, de drumul Tau curatsi de puterea- i care n-ar sti cum sa-mi ajute,si-atunci inselatorul lumina mi-a furat,tarandu-ma in bezna acestei temniti mute.

O, Tu, Liberatorul puternic si milosal tuturor acelor ce zac in vreo-nchisoare,ai mila si de mine, cazut atat de jos,desfereca-mi iubirea si lasa-mi-o sa zboare! i lasa-mi-o sa zboare din nou la armul Sfantla care fericirea mi-o-mbratisa curatacand lacrimile tainei sfinteau un legamantcu mii de juruinte sa nu-l calc niciodataTRAIAN DORZ din Cantarile Caintei , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014