1. O, ochi ai mei, numai acele lacrimi nu vi sau pierdut, nu vi sau uitat, nu vi sau zadarnicit, care le ati varsat pentru Hristos. O, inima mea, numai plansul acela nu ti a fost in desert, nu ti a fost nesocotit, nu ti a fost lepadat. O, sufletul meu, numai []1. O, ochi ai mei, numai acele lacrimi nu vi sau pierdut, nu vi sau uitat, nu vi sau zadarnicit,care le ati varsat pentru Hristos.

O, inima mea, numai plansul acela nu ti a fost in desert, nu ti a fost nesocotit, nu ti a fost lepadat.

O, sufletul meu, numai suferintele acelea iti sunt adevarata ta avutie si mangaiere, si merit.2. Nu sochi sa nu planga pe lumea asta! Numai ca putine lacrimi sunt cu adevarat folositoare.

Plangi pentru iubitul tau?Pentru ambitiile tale,pentru sperantele inselate,pentru dorintele neimplinite?Plangi rau! i plangi in zadar!Curand viata aceasta ti se va lua si, cu ea, le ai fi pierdut si asa pe toate acestea.3. Dar cand incepi sa plangi pentru pacatul tau din trecut si din prezent,pentru mantuirea tasi dupa Domnul tau,atunci incepi sa plangi bine. i sa plangi folositor.

Daca pentru asta plangi, atunci plangi. Nu te opri.

Caci in curand vor veni ingerii si la tine cu mangaierea fericita.4. Daca plangi pentru lucruri pamantesti, draga suflete, nu mai plange!Nu merita sa plangi pentru ele.

Curand, si asa, ai sa le lasi pe toate. i daca inca nu te au parasit ele pe tine, ai sa le parasesti tu pe ele foarte curand.

Nu vezi tu desertaciunea tuturor acestora? i chiar a vietii alipita numai de ele?Daca plangi pentru lucruri ceresti, tot nu mai plange.

Ridica ti ochii, iata, in fata ta este Iisus cel Viu, gata sa ti dea nespus mai mult decat ceri sau nadajduiesti tu (Ef 3, 20 21).5. Sa nu mai plangi, suflete drag, decat un singur fel de lacrimi: lacrimile dragostei pentru Iisus, Domnul tau.

Ale dragostei pentru fratii tai.

Ale dragostei pentru dragostea ta.

Aceste lacrimi sa nu se usuce niciodata de pe obrazul tau,din ochii tai,din inima ta.

Aceste lacrimi ale dragostei sa nu sece niciodata din ochii tai, pana la revederea Domnului tau.6. O, de cate ori am tresarit si noi izbiti in inima de presimtirea apropierii din spate a fiintei iubite,fara sa o fi auzit si fara so fi vazut inainte!Duhul iubirii adevarate are caile lui tainice si mijloacele sale de instiintare pentru inimile pe care le a legat cu razele lui ca si cu niste funii, ca si cu niste lanturi.7. Cand toata inima ta Il iubeste fierbinte pe Iisus,cand toata fiinta ta este plina de asteptarea revederii Lui,cand toate gandurile tale iti sunt trimise dupa El,cand tot timpul tau este umplut cu cautarea si chemarea Lui,cand toate intrebarile si raspunsurile tale Il privesc pe El, o, atunci cat de pline iti sunt toate de Prezenta Sa Dumnezeiasca! i ce normal iti este ca sa ti apara aievea aici ElCa dragostea Lui sa ti se arate intrupata intr o ne-banuita aparitie fericita. i ca nimic sa nu L mai poata opri sa ti Se descopere, cuprins deplin de intreaga fiinta ta.

Cu toate cele patru dimensiuni ale ei.8. O, cat de adevarata este minunea aceasta!Cat de ceresti sunt aceste trairi, si totusi cat de normale devin ele pentru acei care intr adevar au toata inima plina de o fierbinte dragoste pentru Iisus!Care au toate cuvintele si tacerile lor,toate gandurile si simtirile fiintei lorstapanite deplin de setea si dorul asteptarii si revederii lui Iisus!9. Nenumarate au fost si sunt minunile pe care le a facut iubirea lui Hristos spre a le raspunde acestora si pe care le face si astazi aceasta iubire a Luifata de astfel de inimi pline plinute de El.10. Hristos este si langa tine, cum era si langa Maria.

Dar ca sa L vezi, ca sa L afli, ca sa L cunosti, trebuie mereu sa te intorci.

Trebuie la inceput sa te intorci exact invers. i sa fii cu fata unde...