Ce inseamna a iubi pe Iisus! Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele a spus Domnul Iisus (In 14, 14). A-L iubi inseamna a-L asculta. Ascultarea descopera supunerea si dragostea. A-L iubi e tot una cu a-L urma a nu face pacatul. A trai pentru El. A-L iubi pe Domnul Iisus inseamna a astepta []Ce inseamna a iubi pe Iisus! Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele a spus Domnul Iisus (In 14, 14). A-L iubi inseamna a-L asculta. Ascultarea descopera supunerea si dragostea. A-L iubi e tot una cu a-L urma a nu face pacatul. A trai pentru El. A-L iubi pe Domnul Iisus inseamna a astepta intoarcerea Lui si asezarea Imparatiei Sale, pentru care ne-a spus sa ne rugam si sa lucram, ca sa-i grabim venirea.

A-L iubi inseamna a iubi ceea ce a iubit El: a iubi pe ai Sai, pe care El i-a iubit pana la capat. Aceasta e dragostea de frati, pentru care E1 a dat in chip deosebit aceasta porunca: Sa va iubiti unii pe altii; cum i-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii. Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii (In 13, 34-35; 15, 12,17).

Aceasta este iubirea care te aduna la un loc cu cei ce-L iubesc si-I slujesc. Este strangerea laolalta in Numele Lui, langa Cuvantul Lui, pentru a-I aduce multumire, inchinaciune si slava, pentru a chema pe Domnul, impreuna cu cei ce-L cheama dintr-o inima curata (II Tim 2, 25).

A-L iubi pe Iisus, inseamna a iubi pe pacatosi si a cauta sa-i aduci la El.

Adevarata dragoste crestina, scrie cineva, este aceea care se da in totul altora nu aceea care asteapta ca altii sa i se dea ei. Domnul Iisus a dat totul pana la capat si n-a cerut nimic. Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea ca El i-a dat viata pentru noi; si noi deci trebuie sa ne dam viata pentru frati. Dar cine are bogatiile lumii acesteia si vede pe fratele sau in nevoie si...