Prin lin stea alba ca de nea-nsorita,lauda pe Domnul, inima smerita,El da curatia care straluceste,ce prin frig si flacari rabda si razbeste. Prin tacerea neagra a singuratatii,lauda pe Domnul, fiu al Bunatatii,caci tot El e-Acela Care te vegheazasi prin orice noapte iti trimite-o raza. Prin lumina dulce a cararii bunelauda pe Domnul grai de rugaciune,caci []Prin lin stea alba ca de nea-nsorita,lauda pe Domnul, inima smerita,El da curatia care straluceste,ce prin frig si flacari rabda si razbeste.

Prin tacerea neagra a singuratatii,lauda pe Domnul, fiu al Bunatatii,caci tot El e-Acela Care te vegheazasi prin orice noapte iti trimite-o raza.

Prin lumina dulce a cararii bunelauda pe Domnul grai de rugaciune,caci El umple lumea frumusetii talebland, cu revarsarea bunatatii Sale.

Prin suirea aspra a Golgotei Sfintelauda pe Domnul lacrima fierbinte,caci nu este-n lume stare mai divinadecat cand pe cruce sui pentru Lumina.

Vine-odata clipa mare ce te-nvatalauda de Domnul prin a jertfei ceata;si-apoi drumul slavei cu naltari preasfintelarg ti se deschide vesnic inainte.

TRAIAN DORZ din Cantari Eterne , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014