Dragul meu frate, cerceteaz -te bine tu de ce fel esti: un m rturisitor viu si statornic, sau un predicator, al lui Hristos. Dac esti un fiu al Lui, m rturiseste despre Hristos si pentru Hristos cu toat puterea vietii tale. i cu tot pretul mortii tale. C ci numai aceasta va fi dovada c tu esti un trimis al lui Dumnezeu si []Dragul meu frate, cerceteaz -te bine tu de ce fel esti: un m rturisitor viu si statornic, sau un predicator, al lui Hristos. Dac esti un fiu al Lui, m rturiseste despre Hristos si pentru Hristos cu toat puterea vietii tale. i cu tot pretul mortii tale. C ci numai aceasta va fi dovada c tu esti un trimis al lui Dumnezeu si c Il cunosti pe Iisus!Ioan a m rturisit despre El cand a strigat: El este Acela despre care ziceam eu: Cel ce vine dup mine, este inaintea mea, pentru c era inainte de mine.

Acela care este cu adev rat un trimes al lui Dumnezeu nu va mai m rturisi niciodat altceva cu atata ravn si st ruint ca pe Hristos (1 Cor. 2, 2).

M rturisirea este de o mie de ori mai mult decat predica.

M rturisitorul este o flac r , predicatorul este un functionar.

Predicatorul va vorbi pentru un salar sau pentru o laud pentru o paine mai comod ,pentru o functie mai usoar ,pentru o satisfactie a inimii, adeseori st panit de trufie si de fire lumeasc (bine ascuns dup ravna Evangheliei), dar m rturisitorul va p timi, va asuda si se va topi, pentru a-L face cunoscut lumii pe Mantuitorul s u Preaiubit. Pe Hristos.

Predicatorul vorbeste in asa fel incat sufletele s se lege si s se indr gosteasc de el insusi. Cuvantul lui Hristos nu...