In Sfanta Scriptura se afla inscrise si aceste cuvinte ale Domnului, pline de mustrari pentru poporul Israilitean: Doua si rele a facut norodul meu: m-au parasit pre mine, izvorul apei vietii, si si-au sapat luisi fantani surpate, carile nu vor putea tinea apa. /Ier.2:13/ Sfanta Scriptura este fara de greseala. Ea este randuiala Cosmosului, lasata []In Sfanta Scriptura se afla inscrise si aceste cuvinte ale Domnului, pline de mustrari pentru poporul Israilitean: Doua si rele a facut norodul meu: m-au parasit pre mine, izvorul apei vietii, si si-au sapat luisi fantani surpate, carile nu vor putea tinea apa. /Ier.2:13/Sfanta Scriptura este fara de greseala. Ea este randuiala Cosmosului, lasata de Dumnezeu. In Sfanta Scriptura se lamureste rostul fiecarui om si fiecarui neam. Tot cuvantul dumnezeiesc din aceasta sfanta Carte a Cartilor este si descoperire a adevarului, si dreptar in viata. Toata civilizatia moderna nu a izbutit sa clinteasca nici macar un cuvant al Sfintei Scripturi. Toata stiinta Europeana nu e in stare sa inlocuiasca nici macar o porunca a Domnului.

Se vor scrie carti peste carti despre pricinile destramarii Iugoslaviei, dar nu vor putea arata limpede cele ce in Sfanta Scriptura se spun intr o singura propozitie.

Asadar, de ce a cazut un stat de varsta unui copil? In orice caz, nu din pricina batranetii, veti spune. Insa eu va zic ca din pricina batranetii si prea-imbatranirii. Iugoslavia a cazut din pricina batranetii si prea-imbatranirii, o repet. Prin obarsia nasterii sau face-rii, ea a fost foarte tanara, iar asemuita cu statele vechi de o mie de ani din Rasarit si din Apus, era cu adevarat la varsta copilariei. Dar, dupa pacatele ei, era batrana. Dupa pacatele si faradelegile sale, era batrana si preaimbatranita. Din aceasta pricina, moartea s a napustit asupra ei si a sugrumat-o.

Iata o pilda: doi tineri au facut armata, apoi fiecare s a dus in calea lui. Unul dintre ei a fost serios si cu bagare de seama, iar al doi-lea usuratic si destrabalat. S au intalnit peste trei ani. Prietenul cel cu bagare de seama, sanatos, puternic si vesel, privi la prietenul lui nechibzuit si ramase uimit. Vedea in fata sa nu un tanar de 25 de ani, ci un batranel de 25 de ani, incaruntit, garbovit, ofticos.

Cum esti? Ce faci? il intreaba cel sanatos pe cel bolnav.

Iata, cum sa fiu? Astept cu frica luna lui Februarie. i de ce se temea, nu a scapat. Caci si acest lucru este scris in Sfanta Scriptura, ca si cuvant al lui Dumnezeu: Te va gasi aceea de care tu te temi. i tanarul imbatranit nu a scapat de ce se temea. Moartea l-a aflat plimbandu-se agale in luna lui Februarie, l-a atins doar cu degetul mic, si el s a stins. Pacatele, ca niste viermi, rod si faramiteaza institutiile tinere si foarte tinere. Iugoslavia era imbatranita si...