Nesocotit este acela care-si pune nadejdea in oameni sau in alta faptura, oricare ar fi ea. Nu te rusina catusi de putin sa slujesti altora si sa apari sarac in lumea aceasta din dragoste pentru Iisus Hristos. Nu te sprijini pe tine insuti ci pune-ti toata nadejdea in Dumnezeu. Nu te crede de fel in []Nesocotit este acela care-si pune nadejdea in oameni sau in alta faptura, oricare ar fi ea.

Nu te rusina catusi de putin sa slujesti altora si sa apari sarac in lumea aceasta din dragoste pentru Iisus Hristos.

Nu te sprijini pe tine insuti ci pune-ti toata nadejdea in Dumnezeu.

Nu te crede de fel in stiinta ta si nici in indemanarea cuiva, ci mai degraba in harul lui Dumnezeu care ajuta pe cei smeriti si umileste pe cei mandri.

Nu te slavi cu avutiile tale, daca le ai, nici cu prietenii tai fiindca sunt puternici, ci in Dumnezeu care daruieste totul si care peste toate, incasi peste Sine Insusi, doreste sati se daruiasca.

Nu te inalta deloc din pricina puterii sau a frumusetii trupului tau, pe care o usoara neputinta il doboarasi il vestejeste.

Nu te socoti mai bun ca altii ca nu cumva sa fii socotit mai rau inaintea lui Dumnezeu care stie ce este in fiecare din noi.

Nu te mandri cu bunele tale fapte, caci judecatile lui Dumnezeu altele sunt decat ale oamenilor si ceea ce-i pe placul oamenilor, adesea nu-i pe placul lui Dumnezeu.

Mania si invidia rod inima celui trufas.din CARAREA IMPARATIEI de Parintele Arsenie Boca