Cautati la pasarile cerului ca nici seamana, nici secera, nici aduna in jitnite si Tatal Ceresc le hraneste pe dansele. Oare nu sunteti voi cu mult mai de pret decat ele? (Matei 6, 26) Aceste cuvinte le-a spus Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Ce cuvinte scumpe sunt acestea! Ce predica minunata este aceasta! O []Cautati la pasarile cerului ca nici seamana, nici secera, nici aduna in jitnite si Tatal Ceresc le hraneste pe dansele. Oare nu sunteti voi cu mult mai de pret decat ele? (Matei 6, 26) Aceste cuvinte le-a spus Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Ce cuvinte scumpe sunt acestea! Ce predica minunata este aceasta! O predica pe care o putem vedea pe tot locul si in toata vremea. Pasarile ne predica intr-o limba minunata.

Un an de zile am stat bolnav intr-un sanatoriu unde era si o lume a pasarilor (sanatoriul din Geoagiu). Acolo, in lumea pasarilor si a suferintelor, am vazut mai de-a proape cat de adevarate sunt cuvintele de mai sus ale Mantuitorului.

Pasarile cerului ne sunt predica vie in multe privinte. Intai, ele ne predica despre cum grijeste Tatal Ceresc de ele. Nici un fel de pasare nu strange mancare si totusi ele isi au zilnic hrana lor atat vara, cat si iarna. Tatal Ceresc se ingrijeste si iarna de hrana lor; si inca intr-un chip minunat.

Eram, in toamna tarziu, la sanatoriu. O vrabioara mica si slaba dadea tarcoale in jurul ferestrei mele. Probabil, era si bolnava. Infatisarea ei arata ca atare.

Sarmana! mi-am zis in...