Iata ce marturiseste o sora ostasa de prin regiunea Clujului: Era prin anul 1939 cand fratele Marini se afla la Cluj impreuna cu fratele Traian Dorz. Intr-o adunare la Apahida, i-am spus fratelui Marini ca as dori sa anunte o adunare si la mine acasa, intr-una din duminici, cand sotul meu este plecat la serviciu, []Iata ce marturiseste o sora ostasa de prin regiunea Clujului:Era prin anul 1939 cand fratele Marini se afla la Cluj impreuna cu fratele Traian Dorz. Intr-o adunare la Apahida, i-am spus fratelui Marini ca as dori sa anunte o adunare si la mine acasa, intr-una din duminici, cand sotul meu este plecat la serviciu, fiindca el este necredincios si nu mi-ar permite sa-mi aduc fratii in casa.

Dar mai intai i-am povestit ce fel de om e sotul meu, ce via ta grea duc cu el, ca are patima betiei si iesiri violente ce imi aduc multa suferinta. De ani de zile ma rog pentru el ca Dumnezeu sa-l intoarca de pe drumul pierzarii. Se lauda ca e ortodox, dar nu cauta biserica si nici de Dumnezeu nu vrea sa auda.

S-a imbolnavit odata greu si, crezand ca se duce, am chemat preotul la el. I-a propus sa primeasca Sf. Impartasanie, dar a acceptat numai dupa ce preotul l-a speriat cu iadul si Judecata de Apoi.

Dupa ce s-a facut bine, a uitat totul si a luat-o de la capat cu pacatele si naravurile. Iar mie imi spune sa ma las de adunare si de rugaciuni, ca pe el il calc pe nervi.

Disperata, am plecat la preoti si calugari, am platit slujbe pe la biserici si manastiri in speranta unei schimbari in viata lui. De ani de zile astept si nu se vede nimic, pentru ca nu vrea sa renunte la alcool si la toate pacatele care il tin legat si departe de Dumnezeu.

Fratele Marini m-a ascultat pana la capat, apoi, cu vocea lui calma, mi-a zis: Uite ce este, sora! Sa incepi sa te rogi Domnului cu mai multa staruinta; ne vom ruga si noi, si altii, ca Domnul sa faca o minune in viata lui. In tot acest timp tu sa te porti frumos cu el, cu rabdare si dragoste, chiar daca el continua sa se comporte urat. Apoi, cand vei crede de cuviinta ne anunti si vom programa adunarea acolo acasa.

Dar in ziua cand s-a tinut...