Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema. (Matei 5:9 ) Cine dintre noi nu a avut parte de conflictecu voia sau fara voia noastra am trecut prin ele. Domnul Iisus ne invata sa fim impaciuitori, facatori de pace, sa dorim impacarea si in aceste sens Domnul Iisus ne-a dat un exemplu []Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema. (Matei 5:9 )Cine dintre noi nu a avut parte de conflictecu voia sau fara voia noastra am trecut prin ele. Domnul Iisus ne invata sa fim impaciuitori, facatori de pace, sa dorim impacarea si in aceste sens Domnul Iisus ne-a dat un exemplu minunat in Sfanta scriptura:Dar Dumnezeu Isi arata dragostea Lui fata de noi prin aceea ca, pentru noi, Hristos a murit cand noi eram inca pacatosi. (Romani 5:8 )Daca se poate, pe cat sta in puterea voastra, traiti in buna pace cu toti oamenii. (Rom 12:18 )Pot eu sa fiu facator de pace daca imi lipseste pacea interioara? Cu cat vom avea mai multa pace interioara, cu atat mai mult din inima noastra vor curge rauri de apa vie.

Nu se poate ca din pacea noastra interioara, odata dobandita, sa nu se aseze macar un strop peste sufletele semenilor nostri, mai devreme sau mai tarziu.

Atat de frumos ne indeamna Sf. Ioan Gura de Aur: Roaga-te pentru altul! . Sa ne rugam pentru pacea noastra interioara dar si pentru pacea semenilor nostri. Cand ei nu au pace, este atat de greu sa o pastram si noi pe a noastra.

Caci daca, pe cand eram vrajmasi, ne-am impacat cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Sau, cu atat mai mult, impacati fiind, ne vom mantui prin viata Lui. (Romani 5, 10)Pretul care a realizat impacarea omului cu Dumnezeu a fost moartea Domnului Hristos, care a facut pace prin sangele crucii Lui (Coloseni 1,20).

Ce minunata est aceasta veste!Cum o primim, fiecare dintre noi?Sorin