Am dorit sa spun aicea, cu ocazia aceasta, doua lucruri: unul din Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu scris in cartea Genezei, la Facere, capitolul 2, versetul 18. Acolo este scris asa: i Dumnezeu a vazut ca nu este bine ca omul sa fie singur. i i-a pregatit un ajutor pe masura lui . Celalalt lucru pe []Am dorit sa spun aicea, cu ocazia aceasta, doua lucruri: unul din Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu scris in cartea Genezei, la Facere, capitolul 2, versetul 18. Acolo este scris asa: i Dumnezeu a vazut ca nu este bine ca omul sa fie singur. i i-a pregatit un ajutor pe masura lui .

Celalalt lucru pe care am vrut sa-l amintesc este un proverb cunoscut, din intelepciunea unui popor mare si care spune asa: Cand mergi in calatorie pe mare, fa o rugaciune. Cand mergi la razboi, fa doua rugaciuni. Cand mergi sa te casatoresti, fa trei rugaciuni . De ce rugaciuni? Pentru ca, din experienta lor de a lungul veacurilor, inteleptii popoarelor, parintii nostri, observand mersul vietii, in decursul ei au vazut ca fara rugaciune nu trebuie sa pornesti la nici un drum. Chiar cand esti in cea mai linistita dimineata, [pasind] peste pragul casei, ridica-ti un gand spre Dumnezeu si spune-I: Doamne, ajuta-mi!Noi suntem batrani acum, dar in tineretea noastra am avut parinti credin ciosi. N-au facut parintii nostri un pas afara din casa fara sa faca semnul Sfintei Cruci si sa spuna: Doamne, ajuta! . Pentru ca de cele mai multe ori, omul, plecand fara Dumnezeu, nu s-a mai intors linistit acasa.

Cand, primavara, tata ma lua cu el la plug (eram copil) sa merg inaintea boilor pe brazda, mi-aduc aminte, la prima brazda ingenunchea la capatul holdei, facea cruce si spunea: Doamne,...