Cu adevarat acesta este adancul tainic al prezentei noastre aici, pentru a recunoaste ca acest sfant, inegalabil pentru istoria mantuirii Neamului, a creat pentru noi o poarta de a fi mai langa Domnul. Ii suntem recunoscatori vesnic lui Dumnezeu pentru ca ne-a invrednicit de a ne introduce in aceasta Lucrare dumnezeiasca, in aceasta lumina din []Cu adevarat acesta este adancul tainic al prezentei noastre aici, pentru a recunoaste ca acest sfant, inegalabil pentru istoria mantuirii Neamului, a creat pentru noi o poarta de a fi mai langa Domnul. Ii suntem recunoscatori vesnic lui Dumnezeu pentru ca ne-a invrednicit de a ne introduce in aceasta Lucrare dumnezeiasca, in aceasta lumina din lumina, si de a vedea in lumina aceasta sfanta cat de mult L-am suparat pe Dumnezeu, atunci cand nu eram cu El, si cat de mult ne dorim sa traim pentru a ne putea pocai de faptele noastre trecute.

Este o randuiala dumnezeiasca faptul ca noi am fost chemati de Dumnezeu, din vesnicie, pentru aceasta misiune. i eu, unul, vreau sa marturisesc, spre surpriza celor care ar vrea sa inteleaga cata taina este in chemarea catre mantuire, cum a facut Dumnezeu ca eu sa aflu acest mesaj. In urma cu zece ani, deci in anul 1989, student fiind, am fost trimis aici, sa particip la ceea ce se petrecea atunci, la un eveniment identic cu acesta. i am participat. Singura si marea diferenta este aceasta ca n-am avut o participare activa, ci una activista. A vrut Dumnezeu ca intentiile rele sa se transforme in urmari bune, demonstrand Dumnezeu ca orice cauzalitate are o providenta si daca vrei sa conlucrezi cu aceasta providenta, toate pot capata un scop nobil, un scop mantuitor.

Eu nu stiu cat am satisfacut pe cei care m-au mandatat atunci sa fiu aici, insa stiu ca le sunt recunoscator ca prin acea misiune eu am aflat pe Dumnezeul cel vesnic. Am aflat pe Dumnezeu Care cu adevarat a vazut si a stiut durerea sufletului meu si mi-a dat mie speranta mantuirii. Eu n-am stiut...