din vorbirea fratelui Traian Dorz de la nunta de la Pechea sambata, 14 iulie 1984 In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Slavit sa fie Domnul! Unul dintre cele mai scumpe cuvinte ale Domnului si Mantuitorului nostru preaiubit Iisus Hristos a fost ca un testament dulce si scump lasat tuturor []din vorbirea fratelui Traian Dorz de la nunta de la Pechea sambata, 14 iulie 1984In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Slavit sa fie Domnul!Unul dintre cele mai scumpe cuvinte ale Domnului si Mantuitorului nostru preaiubit Iisus Hristos a fost ca un testament dulce si scump lasat tuturor preaiubitilor Sai, intregii Sale Biserici, de la cea dintai zi a ei si pana la cea din urma pe pamant, cuvantul dulce si testamentul Sau sfant: Oriunde doi sau trei vor fi adunati in numele Meu, si Eu voi fi in mijlocul lor . Domnul, la despartirea de ucenicii Sai cum scrie Sfantul Evanghelist Matei in capitolul 28, versetele 19 si 20 spune asa: Mergeti in toata lumea. Propovaduiti Evanghelia aceasta la orice fiinta. Botezati in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh si invatati sa pazeasca tot ce v-am poruncit Eu. i iata, Eu cu voi sunt in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin .

Cu acest amin sfant, care este ca o pecete dumnezeiasca pe acest testament vesnic, se incheie marturia cea eterna si fericita a Mantuitorului si Dumnezeului nostru, fagaduindu-ne tuturor, de la inceput si pana la sfarsit, ca in toate zilele, in toate veacurile, in toate imprejurarile si-n toate starile El va fi cu noi si va fi intre noi. Sa avem aceasta incredere neclintita, pentru ca tot Cuvantul Sau este adevarul. i, mai mult decat toate adevarurile Sale, acest sfant adevar cu care a incheiat El Evanghelia Sa si fagaduinta Sa, profetiile Sale, invatatura Sa, indrumarile Sale este mai valabil si mai prezent intre noi decat oricare dintre celelalte. Prezenta Sa este tot ceea ce ne lipseste noua in orice imprejurare.

Vedem noi din viata noastra cat de mult dorim fiintele pe care le iubim si pe care Dumnezeu le-a legat pentru totdeauna de viata noastra. Cand sunt departe, departe de noi, cand suntem departe de ele, cat de multe ni le stim ca am avea sa le spunem! i cand, in sfarsit, ajungem sa fim impreuna, parca tot ce-aveam sa spunem a incetat. Prezenta celui iubit a acoperit totul si nu mai avem nici de spus, nici de intrebat nimic.

Prezenta lui Hristos in mijlocul nostru umple orice gol si raspunde la orice intrebare. Trebuie numai ca noi sa credem Cuvantul Sau si sa ne bizuim pe fagaduinta Sa, pentru ca tot ce a spus El este adevarat. i, decat toate adevarurile Sale, mai adevarat este acesta: Oriunde doi sau trei veti fi adunati in numele Meu, Eu voi fi in mijlocul vostru .

Noi stam acum aici si atestam prezenta a doua feluri de miri. Acesti preaiubiti scumpi ai nostri pe care-i vedem cu ochii nostri trupesti sunt mirele si mireasa, obiectul sarbatorii, felicitarilor si bucuriilor noastre cu aceasta ocazie. Dar este un Mire aici si este o Mireasa aici mai de pret decat oricare. Acest Mire prezent permanent si aceasta Mireasa sfanta, care este Mireasa Sa, sunt Mirele Hristos si Biserica, cea care este Mireasa Sa. Oriunde asistam la o nunta duhovniceasca, noi vedem in mirii cei trupesti [intelesul] permanent si etern duhovnicesc: Mirele Hristos si Mireasa, Biserica Sa. Aici avem un mire si o mireasa; ii binecuvantam in Numele Domnului, privind la ei ca la niste comori nepretuite. Dar in mijlocul si-n jurul lor, in mijlocul nostru e Mirele cel iubit si noi, toti, in jurul Sau, alcatuim Mireasa Sa. Noi suntem Biserica cea vie, Mireasa cea dulce a lui Hristos, pentru ca El a venit, i-a dat viata si a rascumparat-o cu Sangele Sau. i noi, toti cei care ne-am predat Lui, care am venit la adapostul Sau, care am facut un legamant sfant cu El, alcatuim logodnica, alcatuim mireasa Lui sfanta si eterna, al carei Mire doreste El sa fie si al carei Mire Se lauda si Se bucura El ca este.

Logodna preinchipuie legamantul nostru cu...