Drept r spuns, Ioan le-a zis: Eu botez cu ap : dar in mijlocul vostru st Unul, pe care voi nu-L cunoasteti. In mijlocul lumii istorice,in mijlocul lumii geografice,in mijlocul lumii religioase,in mijlocul omenirii si Universului, st Hristos prin opera Sa, prin Persoana Sa, prin Biserica Sa, prin toat Prezenta Sa coplesitoare si de neinl turat, pentru ca, []Drept r spuns, Ioan le-a zis: Eu botez cu ap : dar in mijlocul vostru st Unul, pe care voi nu-L cunoasteti.

In mijlocul lumii istorice,in mijlocul lumii geografice,in mijlocul lumii religioase,in mijlocul omenirii si Universului, st Hristos prin opera Sa, prin Persoana Sa, prin Biserica Sa, prin toat Prezenta Sa coplesitoare si de neinl turat, pentru ca, in egal m sur , s poat fi cunoscut, v zut, slujit sau descoperit, de c tre toti cu usurint !O oameni de pretutindeni si de totdeauna, in mijlocul vostru, Coloan Vesnic , st UNUL si voi nu-L cunoasteti!In mijlocul stiintei si filozofiei st El, solutia unic si criteriul unic, f r de care nu se poate rezolva nimic, real si conving tor.

In mijlocul astronomiei ti in mijlocul Cosmosului si microcosmosului, st El Creatorul si Orinduitorul tuturor si al fiec ruia,Punctul Unic Nemiscat,Osia intregului Sistem,Nemiscatul Nordului Infinit, in jurul c ruia toate se misc , cu o ascultare perfect din clipa cind El S-a exteriorizat creind Legile i Tainele c rora numai Singur El nu le este supus (Filip. 3, 21; 1 Cor. 15, 28).

In mijlocul Matematicii st El Cel Intreg, de la care pornesc ad ugindu-se toate celelalte cifre, sau din care ies. Si in Plus-Infinit si in Minus-Infinit.

C ci, in mare, este El 1, multiplicat cu El Insusi, pin cind se ajunge la num rul pentru care nu mai este denumire, cum nu mai este nici sfirsit.

Infinit fiind si prin valoarea Sa si prin posibilit tile Sale, iar undeva, in Infinit, (ori pin unde ai putea ajunge) vei avea la cap t tot un 1, adic totpe El, oricite zerouri L-ar urma, toate, in ele insele, nevalorind nimic, decit in raport cu El, asezate in urma Lui, vor ar ta tot mai puternic valoarea cea necuprins a aceluiasi 1, prin care au inceput si pe care Il urmeaz .

Dup cum si noi insine, nici noi n-am avea nici o valoare, ci sintem cite un zero fiecare, ci numai dac in fruntea noastr este Hristos, El Cel 1, atunci fiecare c p t m valoare.

Cu atit mai mare, cu cit sintem mai multi in urma Lui.

In mic, in Infinitul Mic, tot asa, toate pornesc de la El si toate se sfirsesc cu ElEl 1, fiind Cheia f r de care nimic nu se poate deschide si rezolva.

F r El, tot sistemul devine un haos. Toat constructia se pr buseste, ca f r stilpul care le sustine, ca f r osia care le poart , ca f r temelia care le sprijin .

In mijlocul Medicinei st El, Singurul Medic Des virsit.

Puterea si stiinta lui Hristos, au vindecat si vindec inc in chip minunat, cazuri care sint neexplicabile chiar si pentru medicina cea modern si pretentioas de azi.

In mijlocul Religiei st El, Hristos Dumnezeul Cel Atotputernic, El Jertfa Unic , Taina si Puterea. Miezul ti Viata. Mintuirea si r splata tuturor.

In mijlocul Vietii, st El, Izvorul, Energia si Miscarea.

Rinduitorul Ciclurilor si bucuria tuturor creaturilor Sale.

In mijlocul Universului S u st El, Hristos. Cuvintul si Unghiul, Indrum torul si Sustin torul lumii, Axa central a intregului Sistem si Piatra de temelie,...