Iata, acesta este inceputul mantuirii. Sa pleci pe urmele Domnului. Sa pleci de buna voie, din dragoste si dor de mantuire, pe calea mantuirii. Dar nu este un lucru usor. Evanghelia ne pune o conditie: Sa se lepede de sine . Eul din om este cel dintai si cel mai mare dusman al mantuirii noastre. EU []Iata, acesta este inceputul mantuirii. Sa pleci pe urmele Domnului. Sa pleci de buna voie, din dragoste si dor de mantuire, pe calea mantuirii. Dar nu este un lucru usor. Evanghelia ne pune o conditie: Sa se lepede de sine .

Eul din om este cel dintai si cel mai mare dusman al mantuirii noastre. EU sa ma impac cu vecinul? EU sa-i cer iertare ? EU sa tac ?EU sa ma las batjocorit? EU sa postesc? EU sa intru in biserica? EU sa ma spovedesc? EU sa ma impartasesc? EU sa fac ascultare ?EU sa.?Acest EU este suflarea lui satan. Eul acesta ne indeamna sa traim numai pentru noi insine si pentru cele lumesti. Acestui dusman Sfanta Scriptura ii spune omul cel vechi . Sfantul Apostol Pavel care a biruit omul cel vechi din el a spus : Nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine . (Gal.2, 20)A te lepada de tine, de eul tau si ati lua crucea inseamna a te rastigni si a muri fata de lume.

Ii multumesc Mantuitorului meu Iisus Hristos ca m-a chemat sa merg dupa El spre Cer si mi-a asezat pe umeri mei crucea suferintelor .

De aceea indemnul meu catre toti cei ce vor citi acest material este : poarta-ti frate crucea pe care ti-o da Domnul si te vei mantui !Parintele Onu ConstantinSlavit sa fie Domnul nostru Iisus Hristos ca ne-a dat pe Parintele Sfant Iosif Trifa, sa ne invete ADEVARUL !